facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σακελλαρίδης: «Η έγκριση του Eurogroup θα εκταμιεύσει τη δόση»

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα της μίνι διάσκεψης των Βρυξελλών για την Ελλάδα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια επταμερή συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα.

Με δηλώσεις του σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές επισήμανε, ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στο Eurogroup λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αποδεσμευτεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα.

Στη λίστα δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα (όπως αύξηση του ΦΠΑ ή νέες περικοπές) και οι μεταρρυθμίσεις αυτές εν συνεχεία θα λάβουν τη μορφή νομοσχεδίων, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα λιτότητας που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα», είπε, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο στερείται οικονομικής λογικής. «Δεν μπορείς να σφίξεις άλλο το ζωνάρι. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αυξήσεις τα δημόσια έσοδα», πρόσθεσε.

Όπως είπε ακόμη, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα εξειδικεύσει η κυβέρνηση θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα, από τη φορολογική διοίκηση, την ενίσχυση της διαφάνειας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μέχρι την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε επίσης θετικό το ότι στη διάρκεια της επταμερούς «εκφράστηκε η δέσμευση των εταίρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit», αλλά και ότι «ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων», τα οποία -όπως τόνισε- θα έρχονται στην Αθήνα, αλλά δεν θα παρεμβαίνουν πολιτικά.

Για τη μη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη στη χθεσινή συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι δεν είθισται υπουργοί Οικονομικών να πηγαίνουν σε Συνόδους Κορυφής.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα ζητήματα ρευστότητας αποδεικνύονται διαχειρίσιμα. «Προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ούτε για την καταβολή μισθών – συντάξεων, ούτε για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας», κατέληξε.

Αν και δεν έχει οριστεί πότε θα συγκληθεί το Eurogroup, εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, ο Γ.Σακελλαρίδης ανέφερε ότι εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να ανακοινώσει πρόγραμμα της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Κατά τις πληροφορίες, οι πόροι του προγράμματος αυτού θα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news