facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στασινόπουλος σε δίκη Παπακωνσταντίνου: Έλειπαν τρία αρχεία της λίστας Λαγκάρντ από το πρώτο CD

Έλειπαν τρία αρχεία της λίστας Λαγκάρντ από το πρώτο CD, δήλωσε ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Στυλιανός Στασινόπουλος (διάδοχος του Ιωάννη Διώτη) κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της ενδεχόμενη εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος του ΣΔΟΕ στο χρονικό διάστημα 22 Αυγούστου 2012- 12 Φεβρουαρίου 2015, κατέθεσε ότι, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον κ. Διώτη. Όπως δε χαρακτηριστικά ανέφερε, η πρώτη του επαφή με τον κ. Διώτη ήταν σήμερα στην είσοδο δικαστικού μεγάρου.

Στις 2 Οκτωβρίου 2012, κατέθεσε ο κ. Στασινόπουλος, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του άτομο από το Μαξίμου (ο κ. Κανελλόπουλος) και του έδωσε έναν φάκελο, όπου αναγραφόταν «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ». Ο τότε προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ρώτησε τον κομιστή του φακέλου τι περιέχει ο φάκελος για να λάβει την απάντηση ότι δεν γνωρίζει.

Όταν άνοιξε τον φάκελο και είδε ότι περιείχε ένα στικάκι, αμέσως πήγε -όπως ο ίδιος κατέθεσε- το μυαλό του στη λίστα Λαγκάρντ και επιπλέον στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, το γραφείο του οποίου είναι στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία του ΣΔΟΕ.

Ο κ. Πεπόνης του ζήτησε να συνταχθεί διαβιβαστικό για να φτάσει το περιεχόμενο του φακέλου στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ακολούθως ο μάρτυρας επισκέφθηκε τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον ενημέρωσε για τη λίστα.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στην Ελλάδα από τη Γαλλία το δεύτερο CD της λίστας Λαγκάρντ, μετά την απώλεια του πρώτου, όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αφού άνοιξε ο φάκελος, που περιείχε το δεύτερο CD, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 2.062 αρχεία, δηλαδή τρία αρχεία περισσότερα από εκείνα που περιλαμβάνονταν στο πρώτο CD. Ύστερα από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι τα επιπλέον αρχεία αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και διέθεταν ποσά, που δεν δικαιολογούντο, ενώ ένα ήταν μηδενικό.

reporter

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news