facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η «Τρόικα» έγινε τετράδα: Brussels Group το νέο όνομα

Brussels Group (BG) θα ονομάζεται από εδώ και στο εξής η διαπραγματευτική ομάδα που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στην οποία μετέχουν στελέχη της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM/EFSM και από την Ελλάδα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω άτυπης ενημέρωσης, ανακοίνωσε την έναρξη των συζητήσεων σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση θα είναι πολιτική και τεχνική.
Δεν αποκλείει, ακόμη, την πιθανότητα τεχνικοί σύμβουλοι να έρχονται στην Αθήνα όπου και θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
Αναλυτικά τα τέσσερα σημεία που τονίζει η κυβέρνηση για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες:
  1. Ξεκίνησαν στις 15:00 στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια. Θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. Αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG).
  2. Η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων.
  3. Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts" για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  4. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
Το ΠΑΣΟΚ «τρολάρει»: Η κυβέρνηση των non papers πότε θα μιλήσει για το Athens Group;
«Μας κάνει και εμάς εθνικά υπερήφανους η νέα επιτυχία της κυβέρνησης των non papers» σχολιάζει με νόημα το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το non paper της Κυβέρνησης για το Brussels group.  
«Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης που θα συναντώνται στις Βρυξέλλες θα συγκροτούν το Brussels Group. Για τον τρόπο λειτουργίας του Athens Group θα ακολουθήσει προφανώς νεώτερο non paper της κυβέρνησης.
Ευχόμαστε επίσης στον κ. Τσίπρα καλή επιτυχία στις κρίσιμες επαφές που - όπως ανακοινώθηκε - θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες με τους κκ. Σουλτς, Γιούγκερ και Γλέζο».
Ταξίδια και επαφές Τσίπρα
Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, εν συνεχεία θα υπογράψουν συμφωνία, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξή τους.
Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί με τους κ.κ.:
  • 08:30 Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις (περίπου 09:10 τοπική ώρα, Live από τη ΝΕΡΙΤ)
  • 09:30 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
  • 11:30 Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news