facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία αρχίζουν να κουράζονται με την Ελλάδα

Ακόμα και οι σύμμαχοι του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία έχουν αρχίσει να κουράζονται με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζει το Bloomberg με νέο του δημοσίευμα.

"Αν και οι συζητήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελάριου ήταν καλές, οι σοσιαλδημοκράτες του SDU, του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ δεν έχουν πειστεί ότι ο Τσίπρας μπορεί να λύσει την κρίση" αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Αυτό που εκλαμβάνουμε από την Ελλάδα κινείται σε μια εντελώς λανθασμένη κατεύθυνση. Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική. Είμαστε έκπληκτοι από τις εξελίξεις" τονίζει ο Joachim Poss, βουλευτής του κόμματος.

"Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολιτική καταστροφή όχι μόνο για την Ευρωζώνη αλλά για ολόκληρη την ιδέα της Ευρώπης. Φυσικά, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτό που χρειάζεται για να παραμείνει στην Ευρωζώνη" τονίζει ο άλλοτε πιο φιλικός προς την Ελλάδα Thomas Oppermann του SDU.

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί πρόκειται να συζητήσουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης είτε σήμερα το απόγευμα είτε αύριο ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup την 1η Απριλίου. Αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρουν οι υπουργοί να εξετάσουν τις προτάσεις πριν τη γιορτή του Πάσχα, όπως δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

"Στην αρχή είχαμε ελπίδες ότι η νέα αριστερή κυβέρνηση θα αναλάμβανε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να επιβάλλει φόρους στους πλούσιους. Είμαστε σοκαρισμένοι που δεν το κάνει και χάνει τόσο πολύτιμο χρόνο" τονίζει μια άλλη βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, η Ingrid Arndt-Brauer.

Αν και δεν υπάρχει καμία άμεση συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δείξει περισσότερη συμπάθεια και κατανόηση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news