facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Αξιωματούχος Ευρωζώνης:«Περιμένουμε τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις»

Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις.

Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

«Εχουμε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν λάβουμε τις δόσεις», διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Λέμε όχι στο νυν υπέρ πάντων ο αγών για μία δόση», σχολίασε.

Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές στην Ευρώπη για την ανάγκη ενός νέου δανείου 30 έως 50 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μεθόδευση για ένα τρίτο δάνειο, «κάτι το οποίο έχει διαψεύσει και ο Ντάισελμπλουμ», επισημαίνοντας: «Εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από τον δανεισμό, αλλά δεν υπάρχει ένας μαγικός αριθμός, αλλά τρεις», αναφερόμενος στις επενδύσεις, στα πρωτογενή πλεονάσματα και στις αποπληρωμές του χρέους. «Εμείς καλούμαστε να λύσουμε την εξίσωση», είπε.

Προτεραιότητα η εφαρμογή της συμφωνίας
Χθες, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέφυγε επιμελώς να πάρει θέση στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ για εικασίες έκανε λόγο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα πρόωρη.

Τόσο η Α. Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν, που συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες, επέμειναν ότι αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες, που θα αποκλίνουν από τη συμφωνία του Εurogroup, της 20ής Φεβρουαρίου.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news