facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κόντρα για την τροπολογία ευρωβουλευτών της Ευρ. Αριστεράς

Πολιτική κόντρα στην Αθήνα, αλλά και ερωτήματα, προκαλεί η κατάθεση τροπολογίας από τέσσερις ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην ομάδα της οποίας στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, για στήριξη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2016 χωρών που ενδεχομένως θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη.

Στην τροπολογία -την οποία υπογράφουν ο κ. Ferreira, o κ. Viegas και η κα. Ζuber του πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και ο ανεξάρτητος Ιρλανδός ευρωβουλευτής που είναι ενταγμένος στην ομάδα της ευρωπαϊκής αριστεράς κ. Flanagan- γίνεται λόγος για θέσπιση "ενός προγράμματος στήριξης των χωρών των οποίων η συνέχιση της παραμονής στη ζώνη του ευρώ έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι βιώσιμη, και το οποίο να παρέχει τη δέουσα αντιστάθμιση για τις ζημίες που θα υποστούν από μια έξοδο κατόπιν διαπραγματεύσεων από τη ζώνη του ευρώ".

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ "να αντιδράσει άμεσα και να καταδικάσει την πρωτοφανή τροπολογία". "Να μην αφήσει να πλανάται εκτός Ελλάδος η υποψία ότι η παράταξη, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στις Ευρωεκλογές, προετοιμάζει το έδαφος για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ" τονίζει ο κ. Καραγκούνης.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Αριστερά ότι συμμετέχει σε σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν πρόκειται να περάσει, αλλά είναι ενδεικτική των πολιτικών προθέσεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -όπως είπε- δεν απέτρεψε την προώθησή της ούτε εξέφρασε δημόσια την πολιτική του αντίθεση.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ευρωομάδα του κόμματος και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία και επιτίθεται στη ΝΔ σημειώνοντας:

"Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, ενώ η ΝΔ ξαναθυμάται το Grexit, με αφορμή μια τροπολογία που καταψηφίστηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έκαστος εφ' ω ετάχθη".

Σε δήλωσή του στο twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταγγέλλει τη ΝΔ ότι "αξιοποιεί τροπολογία που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κ η μεγάλη πλειοψηφία της Ευρωομάδας της Αριστεράς" και προσθέτει: "Παίζουν με το ανύπαρκτο Grexit. Ντροπή!".

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφού αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν και ότι οι ευρωβουλευτές του ανήκουν στην ευρωομάδα της, σημειώνει ότι η τροπολογία "γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις των δήθεν σκληρών και αλλοπρόσαλλων διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ".

"Ποια είναι τελικά η πραγματική πεποίθηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ,πέρα από δηλώσεις και επιμέρους χειρισμούς; Ποιο είναι το αόρατο προς το παρόν 'σχέδιο'; " καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news