facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΕ: Συναντήσεις κλιμακίων για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων

Στην επιβεβαίωση ότι διεξάγονται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σήμερα Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Η Αντρέεβα υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα.

Ερωτηθείσα αν θα συγκληθεί σύντομα Eurogroup Working Group και στη συνέχεια το Eurogroup, η Αντρέεβα δεν θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί αυτές τις συναντήσεις.

Ωστόσο, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε να εννοηθεί ότι πριν να συμβεί αυτό, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του Εuro Working Group για την Ελλάδα.

«Χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση» ανέφερε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Πάντως, διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν πως το Εuro Working Group θα συγκληθεί για να μελετηθεί κυρίως το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ προς το ΤΧΣ.

Απαντώντας χθες σε ερώτημα του in.gr για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ εκπρόσωπος του EFSF δήλωσε:

«Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από το EFSF να προβεί σε ανάλυση του θέματος. Επίσης, ο ίδιος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup να εγείρει το θέμα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Μετά την εξέταση του αιτήματος από το Εuro Working Group και την έγκριση του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF θα λάβει την απόφαση επιστροφής του 1,2 δισ. ευρώ είτε προς το ΤΧΣ ή εναλλακτικά προς το Ελληνικό Δημόσιο.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news