facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, και ριζικές αλλαγές από τον Ιούνιο στο σύστημα των ραντεβού, διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο MEGA την Κυριακή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα προωθηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο και ξεκαθάρισε ότι αυτή θα ορίζεται από την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έχει αυξήσει υπερβολικά το βάρος των ασφαλισμένων.

«Πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; (μηχανισμός αυτόματων επιστροφών). Το φορτώσανε όμως στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας.

Για το σύστημα των ραντεβού δήλωσε ότι από τον Ιούνιο το σύστημα των ραντεβού, θα γίνεται μέσω ίντερνετ και ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα κόστη που υφίσταται και πρόσθεσε ότι ολοκληρώνεται ο φάκελος ασθενούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να νοικοκυρέψει τις στρεβλώσεις.

«Προτιμάμε να πάμε σπίτια μας παρά να είμαστε υποτακτικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. «Όλη η Ευρώπη καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει προοπτική με λιτότητα» πρόσθεσε και προανήγγειλε θετικές εκπλήξεις στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news