facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΚΤ προς τράπεζες: Μην αγοράσετε περισσότερο ελληνικό χρέος

Εντολή να μην αυξήσουν την έκθεσή τους στα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες, για "προληπτικούς λόγους", έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με παράγοντα που γνωρίζει την κατάσταση "ως επόπτες, η ΕΚΤ και η ΤτΕ έδωσαν εντολή στις τράπεζες να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε ελληνικό χρέος για προληπτικούς λόγους".

Με την κίνηση αυτή καθίσταται σαφές ότι στις επερχόμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο (2 εκδόσεις συνολικού ύψους 2,4 δισ ευρώ), οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να αγοράσουν περισσότερα έντοκα γραμμάτια από ότι ήδη κατέχουν. Επί της ουσίας, με τον τρόπο αυτό καθίσταται ακόμα πιο ασφυκτικό το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, που ήδη είναι αρκετά έντονο.

Επίσης, ο ίδιος παράγοντας αναφέρει ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής "ως κεντρική τράπεζα, η ΕΚΤ και η ΤτΕ έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά περισσότερα έντοκα γραμμάτια ως εγγύηση" για να αντλήσουν οι τράπεζες ρευστότητα.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news