facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Διεθνή ΜΜΕ για την παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή

Εκτενή δημοσιεύματα φιλοξενούν σήμερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη χθεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Ο βρετανικός Guardian στο βασικό του άρθρο, με τίτλο "η άποψη της Guardian για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη: καιρός για ρεαλισμό και συμβιβασμό", υποστηρίζει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας δε γίνει ρεαλιστής, η χώρα κινδυνεύει με ατύχημα.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επικίνδυνα απομονωμένος, αλλά αυτό είναι κακό και για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα.

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει τη διγλωσσία και αναφέρει ως παράδειγμα τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ενώ σε άλλο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι παρά τις απώλειες στο χρηματιστήριο, οι επενδυτές αγοράζουν ελληνικές μετοχές.

Αναλυτής του περίφημου think tank του Stratfor προβλέπει συμφωνία μετά το Πάσχα, αν η Ελλάδα φανεί πρόθυμη να κάνει παραχωρήσεις, όμως εντοπίζει το πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της παράτασης του προγράμματος.

Η γαλλική Le Monde σε άρθρο με τίτλο "Ελλάδα: Τα σημεία εμπλοκής των διαπραγματεύσεων" κάνει έμμεση κριτική στο γκρουπ των Βρυξελλών γιατί στην ουσία λέει ότι επιμένει στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση Σαμαρά παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου.

Η γερμανική, Frankfurten Allgemeine Zeitung, γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν, ενώ η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα στις 8 Απριλιου, που έχει προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news