facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τέλος ο Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ενώ απέρριψε και το σενάριο διαρχίας κάνοντας λόγο για αστειότητες.

Αν και εκφράστηκαν κάποιες διαφορετικές απόψεις σχετικά με το διαδικαστικό χαρακτήρα του έκτακτου Συνεδρίου, κατέληξαν στο να είναι μόνο πολιτικό και προγραμματικό και όχι να περιλαμβάνει εκλογή οργάνων. Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε τον πολιτικό χαρακτήρα του Συνεδρίου και ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται η εκλογή οργάνων. Υπέρ του χρονοδιαγράμματος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ εκφράστηκε η άποψη από τον Κώστα Σκανδαλίδη ότι πρέπει να υπάρξει ξεκαθάρισμα στα μητρώα και εκλογή οργάνων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τόσο το Πολιτικό Συμβούλιο, όσο και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να στηρίζουν ανιδιοτελώς τα οργανωτικά στελέχη που έχουν το κύριο βάρος της προετοιμασίας. Είναι, όπως είπε, ένα σχήμα θα προτείνει να συγκροτήσει τη Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Εθνική Επιτροπή θα το εγκρίνει αυτό στην πρώτη Σύνοδό της το επόμενο Σάββατο. Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή συνέδρων και μετά για την άμεση εκλογή του νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το συνέδριο για τις 15, 16 και 17 Μαΐου είναι ένα συνέδριο που σύμφωνα με το καταστατικό είναι έκτακτο και θα είναι πολιτικό, αξιακό, προγραμματικό και επανέλαβε ότι ολοκληρώνεται αμετάκλητα η θητεία του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν ανανεώνεται. Σημειώνεται ότι τα μόνα ex officio μέλη του συνεδρίου θα είναι τα μέλη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής. Επόμενος στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι το άνοιγμα του νέου αυθεντικού ηλεκτρονικού μητρώου, “με σεβασμό σε όλα τα ιστορικά μέλη μας τα οποία θα προσκληθούν να ανανεώσουν και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο ΠΑΣΟΚ”

Επίσης, οι τρεις μεγάλες ατζέντες που θα ανοίξουν από την Κεντρική Επιτροπή είναι:

-Η ατζέντα για την εθνική ανασυγκρότηση. Η ατζέντα ,δηλαδή, στην πραγματικότητα για το πρόγραμμα που πρέπει να συζητήσει η οικονομία, η κοινωνία ,με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ,γιατί είναι ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

-Η δεύτερη ατζέντα είναι η ανασυγκρότηση της ίδιας της δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς.

-Και η τρίτη μεγάλη ατζέντα αφορά την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ευρύτερα

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης των Οργάνων, ο κ. Βενιζέλος, κατά την ομιλία του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης. «Υπάρχει ένα θανατηφόρο φλερτ με το πιστωτικό γεγονός, υπάρχει ένα πρόβλημα με τα αποθεματικά». Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε προς την κυβέρνηση «Τσίπρα- Καμμένου – Βαρουφάκη», ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο και ότι «παίζει με τη φωτιά». Τόνισε δε ότι «θλίβομαι» για το αν όλο αυτό τελικά καταλήξει σε μία «επανάληψη των Καννών», σε ένα δημοψήφισμα.

Έστειλε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «παίζει με τη φωτιά» και αναρωτήθηκε: «Ποιο είναι το σχέδιό της: Είναι μια ρήξη ή είναι ένας έντιμος συμβιβασμός; Το θέμα είναι η οικονομία, η ευημερία των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι «τελικά η στρατηγική τους είναι η μετάθεση της ευθύνης στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο πολιτικό χρόνο», συμπληρώνοντας ότι «έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη μέσα σε 50 ημέρες. Είμαστε κοντά στην εσωτερική στάση πληρωμών και δεν αφορά σε πρώτη φάση τους μισθούς και συντάξεις, αλλά οφειλές προς προμηθευτές κλπ».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «βρισκόμαστε 50 ημέρες μετά τις εκλογές, έχουμε διανύσει το μισό των 100 μερών που είναι ορόσημο για μία αξιολόγηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε μία καταγραφή, όχι αξιολόγηση σε αυτή την πολιτικά ετερόκλιτη κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει ένας «έξαλλος αντιμνημονιακός κενός λόγος» και πρόσθεσε: «Φοβούμαι ότι γίνεται μία απεγνωσμένη προσπάθεια συντήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων, της δημαγωγίας, χωρίς να μπορεί να νομοθετηθεί τίποτα. Βλέπουμε να αναδύονται αντιδυτικοί αφελείς μύθοι περί Ρωσίας, Κίνας που τους προσδίδεται ρόλος που δεν θέλουν. Βλέπουμε έναν τυφλό αντιγερμανισμό».

Επίσης, τόνισε ότι «βλέπουμε να δημιουργούνται σχηματισμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρθηκε σε κάποια στελέχη που εξαπολύουν βολές κατά των μέσων ενημέρωσης, ενώ αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για διαστροφή του θεσμικού της ρόλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι παρατηρείται υποβάθμιση της Βουλής, όχι λόγω των εντάσεων, όπως είπε, αλλά επειδή η Βουλή έχει αποκλειστεί από το σημαντικό γεγονός της υπογραφής της παράτασης της δανειακής σύμβασης, που για πρώτη φορά εγκρίθηκε χωρίς να περάσει από τη Βουλή. «Έχει αλλάξει όνομα, αλλά είναι το ίδιο», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος για το δανειακό πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, επίσης ότι «η τρόικα μετονομάστηκε σε θεσμούς και μετά σε Brussels Group, και τώρα έχουμε το Athens Group που κρύβεται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο!».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μάλιστα ότι δεν γίνεται καμία κουβέντα για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης. «Υπάρχει νομοθετική και πολιτική αδράνεια, υπάρχουν υπουργοί που αναφέρονται στην ανθρωπιστική κρίση, αλλά το νομοσχέδιο είναι πολύ "μικρό". Η κυβέρνηση έχει αναλώσει όλες τις δυνάμεις στην διαμόρφωση μίας εικονικής πραγματικότητας, δεν ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα, αλλά μόνο με λέξεις και συμβολισμούς», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «τελικά υπεγράφη η παράταση εν κρυπτώ. Έχουμε ζητήσει να δούμε τι υπέγραψαν, γιατί είναι χειρότερο. Λένε δεν θέλουμε δόσεις, αλλά τώρα ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας και κάθε βδομάδα περιμένουμε να εγκριθεί το πρόγραμμα του ΕLA».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news