facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η Ν. Βαλαβάνη για τη ρύθμιση εξπρές, τις νέες αντικειμενικές αξίες και το νέο φορολογικό ν/σ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως την Παρασκευή θα μπορεί να γίνεται η ρύθμιση εξπρές για οφειλές στην εφορία στην οποία όπως δήλωσε η αν. υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν χρειάζεται οι πολίτες να πάνε στην εφορία καθώς γίνεται μέσω μιας φόρμας στο taxis και απλή κατάθεση στην τράπεζα. Σημείωσε επίσης η υπουργός ότι οι πολίτες πρέπει να προσέξουν την ώρα που κλείνει σε κάθε τράπεζα το ebanking και υπενθύμισε ότι με την ρύθμιση αυτή αφαιρούνται όλες οι προσαυξήσεις με την πληρωμή ολόκληρου του ποσού, οι τόκοι και τα πρόστιμα. Προανήγγειλε επίσης στην συνέντευξή της στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 και νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν που θα περιλαμβάνει και σεισάχθεια και "πάγωμα" των οφειλών τους.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι πολίτες πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις του 2015 οι φορολογούμενοι γιατί υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να προβλεφθεί επιβράβευση για όλους.



Αναφέρθηκε σε αλλαγές στο φόρο εισοδήματος θα έρθουν το δεύτερο μισό του 2015 και θα αφορούν τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016. Κατάργηση του τεκμαρτού και όχι στη διπλή φορολόγηση των πολιτών προανήγγειλε η αν. υπουργός Οικονομικών ενώ μίλησε για κατάργηση των τεκμηρίων και αντικατάσταση από μέτρα έμμεσης απόδειξης βάση του υπό κατάρτιση περιουσιολογίου. Επιπλέον υπερασπίστηκε την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο που οδήγησε σε καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και μείωση εσόδων.

Τόνισε επίσης ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί αλλά για το 2015 θα πρέπει να πληρωθεί. Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα θεσπιστεί μέσα στο 2015 αφού όμως πρώτα προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.



Η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως ο σχεδιασμός για τη σύσταση ειδικών περιφερειακών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού, ώστε να εισπραχθούν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα προχωρήσει και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 που θα συνενώνει τις οφειλές προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Επιπλέον ανοικτό άφησε το θέμα για την πρόταση της ελληνικής πλευράς να εξαιρεθούν τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων από το καθεστώς των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ, είπε: «Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή.»
«Στα τσιγάρα οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%» απάντησε και τάχθηκε κατά ενδεχόμενης αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.



avgi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news