facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αρνείται την αποφυλάκισή της η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Αρνείται την αποφυλάκισή της ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη και η σύντροφος του γιου της, η 60χρονη Αθηνά Τσάκαλου, μητέρα των δύο αδελφών, Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Μάλιστα απαγόρευσε στον συνήγορο υπεράσπισής της κ. Φραγκίσκο Ραγκούση να πληρώσει την χρηματική εγγύηση που ήταν απαραίτητη ώστε να βγει από την φυλακή. Το αίτημα της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου απορρίφθηκε το απόγευμα της Τρίτης από το Συμβούλιο Εφετών και αύριο οι συνήγοροι των δύο γυναικών κ. Φ. Ραγκούσης και Θ. Μαντάς θα καταθέσουν νέα αίτηση στον ανακριτή για αποφυλάκιση της 26χρονης.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση της Αθηνάς Τσάκαλου επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής 3 φορές το μήνα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας, καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί στις 2 Μαρτίου μαζί με την 26χρονη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και υπόθαλψη της 22χρονης και καταζητούμενης έως τότε Αγγελικής Σπυροπούλου. Η τελευταία κρυβόταν στο σπίτι της 60χρονης στη Σαλαμίνα και την ημέρα της σύλληψής της εντοπίστηκε μαζί με την σύντροφο του Γ. Τσάκαλου.

Την ίδια ώρα η απεργία πείνας των κρατουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς εμφανίζουν επιπλοκές στην υγεία τους. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα interarma.info ο απεργός πείνας και καταδικασθείς για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Μιχάλης Νικολόπουλος κινδύνευσε χθες να υποστεί ανακοπή καρδιάς καθώς οι σφυγμοί του ήταν 25 παλμούς το λεπτό και η πίεση του 5 μεγάλη και 2,5. «Του χορηγήθηκε μιάμισι δόση ενέσιμη ατροπίνη, καθώς μόνο μια δόση δεν έδρασε. Αυτήν τη στιγμή είναι κάπως πιο σταθερή η κατάσταση της υγείας του (40 παλμοί), παρ’ όλα αυτά ο κίνδυνος ανακοπής είναι άμεσος και μπορεί να συμβεί ανα πάσα στιγμή».

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news