facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

“Χρησμός” Μάρδα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους

Σε μία δήλωση που αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στη Βουλή.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε πως υπάρχουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την αποπληρωμή των χρεών της χώρας και την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, δεν έδωσε όμως καμία απάντηση για το ποιες είναι αυτές.

«Υπάρχουν και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων ύψους 15,5 δισ. ευρώ που έχει η χώρα μας για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους έως τα τέλη Αυγούστου. Δεν είναι μόνο τα 7,2 δισ. ευρώ που περιμένουμε να πάρουμε». Τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Ωστόσο, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη βελτίωση της ρευστότητας κι έτσι είναι δύσκολο να δοθούν με ακρίβεια οι απαντήσεις.

Ως προς τα νούμερα, είναι γνωστά. Έως τα τέλη Αυγούστου πρέπει να επιστρέψουμε 15,5 δισ. ευρώ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και αναφερόμενος στον τρόπο αποπληρωμής πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο τα 7,2 δισ. ευρώ τα οποία περιμέναμε να πάρουμε. Όπως γνωρίζετε υπάρχει μια δυναμική σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με αντικείμενο τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Δυναμική, που θα αναπτυχθεί και σε αυτό το τετραήμερο. Οι διαπραγματεύσεις επιδιώκουν μια βελτίωση της ρευστότητας για να εξυπηρετηθούν όλες οι υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι δεν είναι πηγή της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μόνο τα 7,2 δισεκατομμύρια. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι ώστε να βρεθούν κάποια χρήματα. Αυτά τα χρήματα, αυτή η διαδικασία, είναι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που τρέχουν και που επιδιώκουν να μην έχουμε οποιοδήποτε κενό στους απαιτούμενους. Όταν τρέχει μια διαπραγμάτευση είναι λίγο δύσκολο εκ των προτέρων να προβλέψεις πώς θα καταλήξει. Όταν τρέχουν διάφορες διαπραγματεύσεις και υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης που είναι και από τη νομισματική χαλάρωση της ΕΚΤ ή επίσης και από οπουδήποτε αλλού γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά στο πλαίσιο μιας στρατηγικής η οποία εξελίσσεται μέσα σε μια διαπραγμάτευση, είναι δύσκολο να έρθουν κάποια στοιχεία. Συνεπώς, εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η ακρίβεια που ζητάτε είναι λίγο δύσκολο να δοθεί, γιατί τρέχουν διαπραγματεύσεις».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news