facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κομισιόν: Υπό συζήτηση η πρόταση πενταμερούς - Προέχουν οι τεχνικές διαβουλεύσεις

Για το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ, Ανγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης ρωτήθηκε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, και άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες, Μανώλης Σπινθουράκης, αυτήν την ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής. Βέβαιο θεωρείται ότι θα υπάρξουν επαφές με τους εμπλεκόμενους ηγέτες και κυρίως τον κ. Ολάντ, η γνώμη του οποίου θεωρείται ότι έχει βαρύνουσα σημασία.

Πάντως η κ. Αντρέεβα τόνισε ότι στην παρούσα φάση αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής θα έχει συνάντηση γνωριμίας με τον Επίτροπο Ντομπρόβσκις. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η συγκρότηση ομάδας δράσης στην Αθήνα από στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, που συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες τις οποίες θα επιβλέπει ο κ. Ντομπρόβσκις, θα προσπαθούν να επιταχύνουν τις εκταμιεύσεις κονδυλίων από ευρωπαϊκά ταμεία.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news