facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Στρατούλης: Δεν αγγίζουμε τα λεηλατημένα αποθεματικά των ταμείων

Εθελοντική η επένδυση σε ρέπος, λέει ο υπουργός

«Η κυβέρνηση δε θα αγγίξει τα αποθεματικά των ταμείων, τα οποία είναι ο "κουμπαράς" των ασφαλισμένων, που έχει λεηλατηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, μετά από συναντήσεις που είχε με ομοσπονδίες εργαζόμενων (χάρτου, οικοδόμων, φαρμάκου, ΙΚΑ).

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι τυχόν αποφάσεις των Δ.Σ. να επενδύσουν τα ρευστά τους σε κρατικά ρέπος είναι καθαρά εθελοντικές ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει σταδιακά τις απώλειες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό PSI που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας τελείωσαν.

Τέλος, ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των Ομοσπονδιών, για τις νομοθετικές ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες, όπως είναι η δημιουργία ενός ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης -από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης- αλλά και η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Την αντίθεσή της να επενδυθούν τα διαθέσιμα επεσήμανε και η ΟΤΟΕ τονίζοντας χαρακτηριστικά «όποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι».

«Τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία- είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για τη διατήρηση των ήδη συρρικνωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη σε κάθε απόπειρα παρέμβασης στα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, είτε αυτή είναι εθελοντική εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων, είτε είναι υποχρεωτική, είτε νομοθετική, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες εκείνων που θα το επιχειρήσουν, οι οποίες δεν εξαντλούνται μόνο στο νομικό επίπεδο, αλλά αφορούν και στο ηθικό και στο πολιτικό επίπεδο δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα, αλλά όπως όλα δείχνουν και στο μέλλον.»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news