facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Έγγραφο «καρφώνει» τη Χριστοδουλοπούλου

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στις 3 Μαρτίου σύμβουλος της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής γνώριζε για την αποστολή της επίμαχης διαταγής.

Ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης «καρφώνει» την αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τη διαταγή που προκάλεσε σάλο και οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης- ΝΔ.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου και μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης, του Αρχηγείου και της Υπηρεσίας Ασύλου με σκοπό την εξειδίκευση όσων είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη ημέρα από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη διαχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών, εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική διαταγή.

Στις 3-3-15, αναφέρει το έγγραφο, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων κατόπιν επικοινωνίας/ παρέμβασης συμβούλου της αναπληρώτριας υπουργού μετανάστευσης "με σκοπό την υλοποίηση/ εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του υπουργείου μετανάστευσης, απεστάλη η νεότερη διευκρινιστική διαταγή".


Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, τόνισε ότι «εμεις πήραμε στα χέρια μας μια διαταγή που άλλαζε κάπως τη διαχείριση των μεταναστών. Αυτό που μεταφέραμε στον κ. Πανούση προ ημερών είναι ότι αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη ροή μεταναστών και αν τους απελευθερώνουμε αμέσως, θα δημιουργηθούν έντονα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας. Αυτό είναι μια ανησυχία και δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια».

«Πρέπει τώρα να γίνει μια αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και μετά θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και θα τοποθετηθούμε σε όλα αυτά τα ζητήματα. Αυτό μας είπε ο κ. Πανούσης και αυτό σεβαστήκαμε και δεν βγαίναμε να τοποθετηθούμε σε όλα αυτά τα ζητήματα, διότι ηθικά πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τον κ. υπουργό γι’ αυτά» συμπλήρωσε.

antenna

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news