facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Διώξεις για εκμίσθωση ακινήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ζημία που υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια αυρώ φέρονται να προκάλεσαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι υπεύθυνοί της κατά την περίοδο 2006 - 2008, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη, αφού ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνά της για την εκμίσθωση ακινήτων του ΟΣΕ που δεν της ανήκουν αντί ευτελούς τιμήματος.

Τα επίμαχα κτίρια φέρεται να εξακολουθούν να είναι μισθωμένο μέχρι σήμερα προκαλώντας -κατα την Εισαγγελία- ζημία που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ στον ΟΣΕ. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ενημερωτικό της Νομικης υπηρεσίας του ΟΣΕ, η οποία διαπίστωσε ότι εκμισθώνονται ακίνητα που της ανήκουν και δεν έχουν μεταφερθεί υπό οποιαδήποτε νομικό καθεστώς, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να χάνονται μισθώματα.

Η ποινική δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου της περιόδου και είναι κακούργημα αφού η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ και αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Παλιότερα δημοσιεύματα πάντως αναφέρονταν στο θέμα και συγκεκριμένα έδιναν χαρακτηριστικά παραδείγματα σκανδαλώδους διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας όπως τα βιομηχανικά κτίρια Κ1-Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο. Από το 2006, τα κτίρια Κ1 και Κ2, αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2004 για τη στέγαση των εγκαταστάσεων συντήρησης τροχαίου υλικού, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Αναφέρονταν επίσης ότι ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που ενοικίαζε στο παρελθόν το κτίριο Κ1συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να δικαιολογήσουν το υπερβολικά χαμηλό μίσθωμα, το συμβόλαιο έκανε λόγο για ενοικίαση μόλις 20 τ.μ., άσχετα αν η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε και τα 20.000 τ.μ.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news