facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις», διαμηνύει το Βερολίνο

«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι αυτό «έχει λήξει οριστικά».
«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».
«Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις», διαμηνύει το Βερολίνο
Νωρίτερα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, είχε δηλώσει πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».
Νωρίτερα σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, έδωσε και ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ: «Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί» τόνισε και χαρακτήρισε «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ξεχάστε τις γερμανικές αποζημιώσεις», διαμηνύει το Βερολίνο
«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, κάνει λόγο για «άθλια» και «άμετρη» κριτική και προσθέτει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».
«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι» καταλήγει ο κ. Μίχελμπαχ.
Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς είχε δηλώσει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».
Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς είχε πει τα εξής: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».
Κατασχέσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας χθες στη Βουλή είπε ότι προτίθεται να υπογράψει σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με αυτό τον τρόπο να ανάψει το «πράσινο φως» για δήμευση περιουσίας του γερμανικού δημοσίου εντός της Ελλάδας. Το κτίριο του Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών είναι από τα κτίρια που θα μπορούσε να κατασχέσει το ελληνικό δημόσιο κάνοντας χρήση της δικαστικής απόφασης για τις αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες.
Ο κ. Παρασκευόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της κατάσχεσης λέγοντας πάντως ότι η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από «την πολυπλοκότητα της υπόθεσης» αλλά και από ζητήματα ευρύτερων «εθνικών διαστάσεων».
imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news