facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο απηύθυνε την Τρίτη η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που προανήγγειλε ότι «εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποστούν και θα γευτούν τη δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η ΠΝΟ εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας των ναυτικών που έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και τη νέα μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, «που επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας τους».

Η Ομοσπονδία αποφάσισε να αποστείλει στους αρμόδιους φορείς εξώδικο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, «που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους».

«Οι έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, τη δυναμική απάντησή τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις» τονίζει η ΠΝΟ.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news