facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Π. Κουρουμπλής: Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα (ΒΙΝΤΕΟ)

"Θα παραιτηθώ αν κάποιος διοικητής νοσοκομείου πει ότι έμεινε χωρίς χρήματα το Γενάρη" πρόσθεσε κατηγορηματικά σήμερα το πρωί, ο υπ. Υγείας και είπε ότι το δημοσίευμα του Βήματος αναφερόταν στο Μάρτιο που δεν έχει τελειώσει καν!

Ο γενικός διευθυντής Οικονομικών του υπ. Υγείας κ. Κομματάς μάλιστα διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση είπε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και συνέστησε ""Θα πρέπει να γνώριζαν ήδη οι πρώην Υπουργοί Υγείας ότι είναι τελείως διαφορετική έννοια, το αποθεματικό των νοσοκομείων από το ταμειακό υπόλοιπο των νοσοκομείων. Νομίζω ότι το γνωρίζουν, αλλά προτιμούν πολιτικό παιχνίδι".

"Το υπουργείο υγείας δεν έχει αφήσει κανένα νοσοκομείο ακάλυπτο". Πρόσθεσε ο υπ. Υγείας ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι από τον ίδιο. Ωστόσο , όπως είπε δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές. Επίσης ο υπ. Υγείας κατήγγειλε ότι ανέλαβε ένα σύστημα υγείας, σε πλήρη κατάρρευση.

Τέλος δεσμεύτηκε στην υλοποίηση των προσλήψεων των 1.100 γιατρών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι τελειωμένη υπόθεση η κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και η απόφαση θα έρθει εντός των ημερών.

Αναφορικά με τα φάρμακα δεσμεύτηκε ότι η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ τόνισε ότι η τιμή του φαρμάκου δεν μειώθηκε ποτέ, γιατί αυξήθηκε η συμμετοχή του πολίτη.


avgi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news