facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς διοδίων την Κυριακή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πανελλαδική διαμαρτυρία στους σταθμούς των διοδίων της χώρας την Κυριακή των Βαΐων (5/4) θα προχωρήσουν Επιτροπές Αγώνα Κατά των Διοδίων σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων, με συμμετέχοντες από όλη τη χώρα και διαδικτυακά, που έγινε το Σάββατο στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

«Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα»

Τα συμπεράσματα της πανελλαδικής ημερίδας που έγινε σχετικά με το ζήτημα των διοδίων, το Σάββατο, 28 Μαρτίου, παρουσιάζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια.

«Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό – Δρόμοι ελεύθεροι για όλους χωρίς διόδια», είναι το μήνυμα των μελών της Επιτροπής, η οποία τονίζει ότι «παλεύουμε για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης και έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα»

Συγκεκριμένα, τα άμεσα μέτρα που ζητά να ληφθούν είναι:

-Απόσυρση Αστυνομίας από σταθμούς διοδίων
-Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα – Βορίδη
-Αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια
-Κατάργηση του εικοσαπλάσιου
-Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και μη λειτουργία τους
-Άμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο δημόσιο
-Διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας, παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο, με τίτλο «Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα».

Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας, «αλλά και τις πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών».

Εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί, πολίτες και πολιτικοί συζητούν για τις συμβάσεις παραχώρησης, την κατάργηση των νόμων Ρέππα-Βορίδη και τις νέες μορφές αγώνα κατά των διοδίων στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, Μεσογείων 156, στην Αθήνα.

Την ημερίδα οργανώνουν:
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και
η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Πληροφορίες: 6973380700, 6944298970 και 6974072825

Δείτε το βίντεο:



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news