facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σαμαράς: Αν προκαλέσετε πιστωτικό γεγονός θα είμαστε απέναντι σας

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό και στην διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά το κλείσιμο της ομιλίας του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να αποδομήσει το δίλημμα που του είχε θέσει ο κ. Τσίπρας: «ή μαζί μας ή με τους εμπνευστές του μνημονίου» υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει όποια συμφωνία δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας και δεν φέρνει περισσότερα βάρη στους πολίτες.

Είπε πως η οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι χειρότερη από όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και επισήμανε « Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια . Εσείς όμως έχετε την ευθύνη. Τέλειωσαν τα ψέματα. Αν αντέχετε την ευθύνη απέναντι στην χώρα και εμείς θα στηρίξουμε. Ευθύνη να κρατήσετε την χώρα όρθια να την βγάλετε από αβεβαιότητα. Μην παριστάνετε όμως το θύμα γιατί είστε θύτης. Το θύμα είναι ο λαός. Λέτε για αριστερές παρενθέσεις αλλά αν στείλετε χώρα βράχια θα είστε μαύρο κεφάλαιο και όχι αριστερή παρένθεση».

«Θα σας στηρίξουμε κ. Τσίπρα . Δεν θα στηρίξουμε όμως οτιδήποτε. Αν εσείς ξαναγυρίσετε την χώρα σε ύφεση δεν μπορούμε να στηρίξουμε. Ουτε θα στηρίξουμε νέο κύκλο θυσιών που δεν χρειάζονται. Γι αυτό σας καλώ να αφήστε τα λόγια» είπε για να υποστηρίξει πως το πραγματικό πρόβλημα του πρωθυπουργού δεν είναι η στήριξη ή μη των κομματων της αντιπολίτευσης αλλά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κινηθείτε γρήγορα και λύστε το πρόβλημα του εσωτερικού σας. Ζητάτε βοήθεια της αντιπολίτευσης αλλά πρέπει πρώτα να την πάρετε από τους δικούς σας. Αλλά λέει ο Δραγασάκης και άλλα ο Δρίτσας για τον ΟΛΠ και αυτό είναι το πρόβλημά σας» ανέφερε χαρακτηριστικά για να σημειώσει «Δεν κάνατε ποτέ διαπραγμάτευση. Απόψε ακούσαμε γενικόλογες προτάσεις. Που είναι το κοστολογημένο σας πρόγραμμα που ακούγαμε; Διαπραγματευτήκατε πως θα λέτε το μνημόνιο, την τρόικα. Επι τέτοιων ζητημάτων διαπραγματεύεστε υπερήφανα όμως δεν τολμήσατε να φέρετε την συμφωνία στην Βουλή».

Είπε πως η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει «μνημόνιο και αγγλικό Δίκαιο με διαιτησία Λουξεμβούργου» και πρόσθεσε «Λέτε ότι σας πνίγει η ασφυξία της ρευστότητας. Μεχρι πριν λίγο μας λέγατε ότι η κυβέρνησή σας δεν χρειάζεται την δόση . Τώρα που γονάτισε η χώρα φταίνε οι κακοί εταίροι». Υποστήριξε ότι η νέα συμφωνία της κυβέρνησης υιοθετεί το σύνολο σχεδόν του email Χαρδούβελη πρόσθεσε ωστόσο ότι «η λίστα Χαρδούβελη αφορούσε το πώς θα τελειώσει το μνημόνιο ενώ η λίστα Βαρουφάκη πως θα μπούμε στο τρίτο μνημόνιο».

Προειδοποίησε ότι πιθανή στάση πληρωμών του ΔΝΤ θα σημάνει πιστωτικό γεγονός και πορεία εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Απομονώνετε την χώρα και ανεβαίνει ο λογαριασμός τον οποίο πληρώνει ο λαός κ. Τσίπρα» είπε για να συμπληρώσει «πριν μπορούσατε να λετε ψέματα. Σήμερα όχι. Σήμερα κοστίζουν ακριβά στην οικονομία. Θα τα πληρώσετε εσείς αλλα υπάρχει κίνδυνος να τα πληρώσει και τόπος».

« Δεν σας παίρνει να κάνετε συγκρίσεις με την δική μας κυβέρνηση» σημείωσε και συνέχισε «Με την δική μας κυβέρνηση δεν υπήρχε ανησυχία για το αν θα πληρωθούν συντάξεις μισθοί και δάνεια. Βρήκαμε τα σπρεντς ψηλά και τα κατεβάσαμε την αξιολόγηση χώρας στα σκουπίδια και την καθαρίσαμε. Βρήκαμε ύφεση και φέραμε ανάπτυξη» ενώ χαρακτήρισε «Θέατρο εικονικής διαπραγμάτευσης» την τακτική της σημερινής κυβέρνησης.

«Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω για να εκκινήσει η ανάπτυξη» είπε και συνέχισε «Αν ανησυχείτε για το κόμμα σας σας λεω ότι θα στηρίξουμε ακόμα και αν καταψηφίσουν. Ψηφίσαμε τα 2 νομοσχέδιά σας που ήταν αναδιατύπωση των δικών μας. Δικά μας μέτρα που εσείς καταψηφίζατε».

Τονισε πως η οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι χειρότερη από όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και επισήμανε « Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε την χώρα στα βράχια . Εσείς όμως έχετε την ευθύνη. Τέλειωσαν τα ψέματα. Αν αντέχετε την ευθύνη απέναντι στην χώρα και εμείς θα στηρίξουμε. Ευθύνη να κρατήσετε την χώρα όρθια να την βγάλετε από αβεβαιότητα. Μην παριστάνετε όμως το θύμα γιατί είστε θύτης. Το θύμα είναι ο λαός. Λέτε για αριστερές παρενθέσεις αλλά αν στείλετε χώρα βράχια θα είστε μαύρο κεφάλαιο και όχι αριστερή παρένθεση».

«Απευθύνεστε στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα;»
«Οι δικοί σας βουλευτές δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε»
Ο αρχηγός της ΝΔ αναρωτήθηκε για την σκοπιμότητα της συζήτησης καθώς όπως είπε «Ουτε για την συμφωνία της 20.2 μας είπατε κάτι ούτε για τις προτάσεις που καταθέσατε δεν μας είπατε. Ζητάτε συναίνεση για κάτι που δεν μας είπατε». Αναρωτήθηκε επίσης για το αν ο πραγματικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι η επίτευξη συναίνεσης με την αντιπολίτευση ή η στήριξη της δικής του ΚΟ: «Σε ποιους απευθύνεστε κ. Τσίπρα; Σε εμάς ή στους δικούς σας βουλευτές που δεν σας αφήνουν να κυβερνήσετε; Δεν κυβερνάτε και η χώρα βουλιάζει. Δεν μπορείτε να τους το πείτε και χτυπάτε εμάς. Μας καλέσατε για να καταστήσετε συνυπεύθυνη την αντιπολίτευση για μια διαπραγμάτευση στην οποία δεν συμμετέχει ή να καταστήσετε τους δικούς σας βουλευτές συνυπεύθυνους στην κωλοτούμπα;».

«Πριν την 25η Ιανουαρίου κανείς δεν ανησυχούσε»
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «είναι με την χώρα και ότι την ωφελεί και αντίθετη με ότι την οδηγεί στα βράχια». Υποστήριξε ότι στην πορεία του χρόνου «φαίνεται ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο» και σημείωσε πως «επι της δικής μας διακυβέρνησης κανείς δεν ανησυχούσε για το αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Τωρα κάθε τέλος του μήνα ψάχνετε χρήματα. Εσείς όμως καλούσατε τον κόσμο να μην πληρώνει τους φόρους». Είπε πως υπεύθυνη για τον περιορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι οι δύο πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που λογίζονται στο προηγούμενο έτος και πρόσθεσε « Προκαλέσατε φυγή καταθέσεων με την ανασφάλεια που δημιουργήσατε. Αν εμπνέατε εμπιστοσύνη δεν θα έφευγαν οι καταθέσεις».

«Εμείς δεν τάζαμε, πληρώναμε»
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ή όχι την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στην λίστα προς τους εταίρους ενώ υποστ΄ρηιξε ότι μ΄πετρα όπως η λοταρία και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας περιλαμβάνονταν στην λίστα Χαρδούβελη.

«Έχετε ήδη πάρει υφεσιακά μέτρα με την εσωτερική στάση πληρωμών» είπε και συνέχισε «Δεν δίνετε επιστροφή του ΦΠΑ ούτε το επίδομα θέρμανσης. Εμείς δεν τάζαμε πληρώναμε τον κόσμο. Εσείς τάζετε αλλά δεν πληρώνετε. Σας το λέω και επαναλαμβάνω: όσο συνεχίζετε το θέατρο της διαπραγμάτευσης ο λογαριασμός θα αυξάνει».

«Θα βοηθήσω να πάρετε το 1,9 δις ευρώ»
Είπε ότι η ΝΔ θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε όμως ότι τα εσωκομματικά προβλήματα θα τα λύσει ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε και στα 1,9 δις ευρώ του ΤΧΣ λέγοντας «θα βοηθήσω να πάρετε το 1,9 δις ευρώ που κακώς το παρακρατούν» προκαλώντας την δυσφορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αντίδραση του κ. Σαμαρά ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε «τους βλέπετε κ. Τσίπρα ότι δεν θέλουν την βοήθειά μας».

«Mην ψάχνετε συνενόχους στο χάος»
«Αν οδηγήσετε την χώρα σε ρήξη ή με περισσότερους φορολογικούς συντελεστές θα είμαστε απέναντι» σημείωσε ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος εν μέσω διαπραγματεύσεων δεν θα συγκαλούσε την Βουλή. «Ότι έχετε να κάνετε, κάντε το γρήγορα» κάλεσε την κυβέρνηση και συνέχισε «εμείς παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα. Εσείς πήρατε χώρα και αν θέλετε να παραδώσετε χώρα εμείς θα βάλουμε πλάτη. Μην ψάχνετε όμως συνενόχους στα βήματα που ακλουθείτε».

«Eμείς φτάσαμε ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο. Εσείς βάλατε την χώρα ποιο βαθειά»
«Eίστε νέος μερκελιστής»
Επιχείρησε επίσης να υπερασπιστεί την δική του κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «ήταν έξω από το μνημόνιο κ όταν εμείς δώσαμε 400 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση διπλάσια από όσα εσείς δεν έχετε δώσει ακόμα. Ηταν εξω από το μνημόνιο η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, η μείωση ΦΠΑ στην εστίαση. Ηταν έξω από το μνημόνιο οι 72 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα που εσείς δεν στηρίξατε». Υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έφτασε την χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο « Εσείς την βάζετε πιο βαθειά στα μνημόνια».

Αναφορικά δε με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανταπάντησε λέγοντας «Εμείς για πρώτη φορά τολμήσαμε να μιλήσουμε επισήμως και να μιλήσουμε για το ποσό που πρέπει να απαιτήσουμε με 2 εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εσείς ως νεος μερκελιστής το μετατρέψατε σε ηθικό ζήτημα»

Αν. Σαμαράς «Ξυπνήστε κ. Τσίπρα γιατί καταστρεφόμαστε»

«Ξυπνήστε γιατί καταστρεφόμαστε» ανέφερε ο κ. Αντώνης Σαμαράς προς τον πρωθυπουργό κατά την δευτερολογία του συνεχίζοντας την σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση.

«Γιατί μας καλέσατε σήμερα κ. Τσίπρα. Θέλετε την συναίνεσή μας υβρίζοντάς μας; Θέλετε το φως ως κυβέρνηση αλλά εδω μας έχετε στο σκοτάδι» ανέφερε ο κ. Α. Σαμαράς για να υποστηρίξει «Ηρθατε εδώ όχι για να σας ακούσουμε εμείς αλλά η αριστερή σας πτέρυγα. Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε . Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει εσάς. Εμείς λέμε πρώτα η Ελλάδα μετά το κόμμα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε για την συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός την στιγμή που δεν περιέγραψε το πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους.

«Δεν μας φέρνετε επιτέλους τα μέτρα να τα κρίνουμε; Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις; Είναι κοστολογημένες; Όταν θα πάτε στο Γιουρογκρουπ θα ξέρουν την άποψή σας να την κρινουν;» είπε για να υποστηρίξει απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα «το μνημόνιο έχετε υπογράψει κ. Τσίπρα. Μνημόνιο λέγετε αυτό που υπογράψατε και έχει αγγλικό δίκαιο μέσα».

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε τις καταγγελίες της σημερινής Προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που έλεγε πως «είναι εθνική προδοσία όποιος έχει υπογράψει για δικαστήρια Λουξεμβούργου και Αγγλικό Δίκαιο» και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό τον ρώτησε: «Εσείς έχετε άλλη άποψη ή γίνατε προδότης. Το ίδιο κείμενο δεν είναι;»

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε αναφορικά με την ολιγαρχία και τα συμφέροντα είπε «δείτε κ. Τσίπρα ποιοι σας στήριξαν. Το λόμπι της δραχμής και οι Φωτοπουλοι».

Υποστήριξε πως αν στην θέση του κ. Γ. Κατρούγκαλου βρισκόταν μέλος της δικής του κυβέρνησης «τα ΜΜΕ δεν θα μας φερόταν με τέτοια ανοχή. Πως σας φαίνεται που δικός σας υπουργός έπαιρνε 12%προμήθεια για επαναπροσλήψεις. Αυτό είναι το ήθος σας;».

Ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό εάν συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Πάνου Καμμένου ενώ τον κάλεσε να προβληματιστεί για την στήριξη που του παρείχε ο γγ της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news