facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΛΑΣ: Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για τον Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, στο οποίο, κυρίαρχο ρόλο γγια την υλοποίηση όλων των δράσεων, θα έχουν τα Αστυνομικά Τμήματα. Το σχέδιο, αρχικά, θα εφαρμοστεί, κατά βάση,στην ευρύτερη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου και περιλαμβάνει εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση πεζών – εποχούμενων περιπολιών σε 24ωρη βάση και συμπληρωματικές δράσεις, που αναβαθμίζουν το επίπεδο εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, καθώς και την άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας.

Το σχέδιο θα υλοποιηθέι στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης.

Για την κατάρτιση του Σχεδιασμού αναλύθηκαν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου που συναρτώνται, μεταξύ άλλων, με τη συχνότητα, τη μεθοδολογία, τη χωροταξική κατανομή της παραβατικότητας στις περιοχές αυτές, ενώ επιπλέον αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και συμπεράσματα από την εφαρμογή προηγούμενων δράσεων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Στα βασικά σημεία και τη φιλοσοφία του Σχεδιασμού περιλαμβάνονται:


  • η διαμόρφωση (16) τομέων επιχειρησιακής δράσης, σε ισάριθμες γεωγραφικές περιοχές,

  • η εκδήλωση, όλο το 24ωρο, εντατικών αστυνομικών δραστηριοτήτων,

  • η ανάπτυξη πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας,

  • ο σχεδιασμός και εφαρμογή επιχειρήσεων στοχευμένου χαρακτήρα (όπως ομάδα παραεμπορίου, ναρκωτικών, επαιτείας, εκδιδομένων γυναικών),

  • η συμπληρωματική δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας (όπως ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) για την υποστήριξη των προαναφερομένων δράσεων.


  • Κεντρικό σημείο αναφοράς του Σχεδίου καθίστανται τα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών, που θα εκδηλωθεί η ειδική επιχειρησιακή δραστηριότητα, τα οποία αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στην εφαρμογή και υλοποίηση του Σχεδιασμού.

    Το αστυνομικό προσωπικό, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, δεν θα διατίθεται σε άλλη υπηρεσία και θα ασχολείται αποκλειστικά με τα συγκεκριμένα καθήκοντα, υπό τις διαταγές, τις κατευθύνσεις και την εποπτεία των διοικητών των συγκεκριμένων Αστυνομικών Τμημάτων.

    Η υλοποίηση του Σχεδιασμού θα εποπτεύεται από τις αρμόδιες επιχειρησιακές και επιτελικές υπηρεσίες, οι οποίες με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, θα προχωρούν στην αναμόρφωση ή/και τροποποίηση ειδικότερων σημείων του Σχεδίου, έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να διέπεται από ευελιξία, δυναμική και να έχει τη δυνατότητα επικαιροποίησης, καθώς και βελτιστοποίησης των αποτελεσμάτων του.

    Σημειώνεται ότι το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο εκπονήθηκε με σκοπό να αποτελέσει την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών, καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους.

    ethnos

    Δημοφιλεις αναρτησεις

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ

    inblogsgr news