facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μειώσεις στις τιμές φυσικού αερίου προανήγγειλε ο Π. Λαφαζάνης

Μειώσεις στην τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και προσπάθεια να υπάρξουν αντισταθμιστικά ωφελήματα για την Ελλάδα από την διέλευση του αγωγού ΤΑΡ, προανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν σημαντικά τον Απρίλη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με την ΔΕΠΑ και θα γίνουν ανακοινώσεις», τόνισε, αν και δεν αποκάλυψε το ύψος της μείωσης. Μείωση θα υπάρξει, σύμφωνα με τον υπουργό και στο ηλεκτρικό ρεύμα «μέσα από μία σκληρή πολιτική», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για τον αγωγό ΤΑΡ ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι «στηρίζουμε το έργο, αλλά όμως υπογραμμίσαμε ότι και αυτοί που έχουν μείζον συμφέρον από την διέλευση του ΤΑΡ από την χώρα μας, πρέπει να προσφέρουν τις αντίστοιχες αντισταθμιστικές ωφέλειες/. Δυστυχώς αυτές δεν υπήρξαν».

«Από την πρώτη στιγμή έθεσα αυτό το θέμα με τους αρμόδιους του ΤΑΡ και την αζέρικη κυβέρνηση», είπε ο Π. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις είχαμε μία θετική εξέλιξη. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να συζητήσουν στη βάση προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε συμφωνήθηκε να συσταθεί επιτροπή για να βρεθούν προτάσεις αντισταθμιστικής ωφέλειας».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news