facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αιχμές της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ για μη παρέμβαση της πολιτείας στην κατάληψη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, στα Προπύλαια, καλούν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του ιστορικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η Πρυτανεία ζήτησε εκ νέου από την πολιτεία «να υπάρξει λύση του ζητήματος» και άφησε αιχμές για τη μη παρέμβαση των Αρχών έως τώρα:« Μας προβληματίζει η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές ατόμων περιμετρικά τού υπό κατάληψη κτιρίου, οι οποίες εξελιχθηκαν σε συλλήψεις.

Τη Δευτέρα είχαν γίνει άλλες τρεις συλλήψεις

Την Τετάρτη, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες, αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα και μηχανοκίνητη πορεία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση της Πρυτανείας αναφέρεται:

«Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11.00 πμ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Πρυτανείας.

Η ανακοίνωση της «Κατάληψης Πρυτανείας»

Από την πλευρά τους, οι καταληψίες καλούν σε «μαζική συμμετοχή στη συνέλευση στην Πρυτανεία» και υποστηρίζουν ότι «οι πρυτανικές Αρχές επαναφέρουν και νομιμοποιούν την απειλή της αστυνομικής επέμβασης με σκοπό την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων που βρίσκονται στο πλάι των κρατουμένων απεργών πείνας».

Οπως αναφέρουν, «μετά από επικοινωνία με διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ ενημερωθήκαμε ότι ο πρύτανης Δημόπουλος έχει προβεί σε απόφαση για lock-out του ιδρύματος για αύριο Τετάρτη 01/04 στις 11:00. Παράλληλα, με μια άθλια ανακοίνωσή του καλεί τους καθηγητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου και τους φοιτητές σε αντισυγκέντρωση μπροστά από το κέντρο αγώνα της πρυτανείας με πρόφαση την «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος και τη δήθεν αρνητική εικόνα που παράγει το εγχείρημα αγώνα της κατειλημμένης πρυτανείας. Ουσιαστικά οι πρυτανικές αρχές επαναφέρουν και νομιμοποιούν την απειλή της αστυνομικής επέμβασης με σκοπό την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων που βρίσκονται στο πλάι των κρατουμένων απεργών πείνας.

» Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα και το κίνημα αλληλεγγύης σε εγρήγορση, απέναντι στις απειλές εισαγγελέων, μπάτσων, πρυτανικών αρχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση στις 18:00 στο κέντρο αγώνα της Πρυτανείας όπου θα παρέμβουν τηλεφωνικά και κρατούμενοι απεργοί πείνας».

Το χρονικό

Το κτίριο της Πρυτανείας κατέλαβε τη Δευτέρα ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, αλλά και την κατάργηση σειράς νόμων.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρυτανεία του Ιδρύματος είχε έγγραφη επικοινωνία τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, όσο και με τις εισαγγελικές Αρχές, ζητώντας τους «να πράξουν τα δέοντα» ώστε να λήξει η κατάληψη.

Κέιμενο συμπαράστασης από τους Πυρήνες

Τη συμπαράστασή τους στους καταληψίες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζουν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Inter Arma, οι κρατούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι με την κατάληψη «δημιουργείται μια ανοιχτή εστία αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας» και καταλήγουν ζητώντας «άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news