facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Για νέο κεφάλαιο στη συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας και γενικά στις σχέσεις των δύο χωρών έκανε λόγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

Ο κ. Λαφαζάνης, μάλιστα, εκτίμησε ότι "θα είναι θετική η ανταπόκριση της ρωσικής πλευράς" σε ό,τι αφορά τα ελληνικά αιτήματα ως προς τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και την αποφυγή της καταβολής της ρήτρας "take or pay" λόγω της μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Παρέπεμψε, πάντως, σε αναλυτικότερη ενημέρωση μετά την ολοκλήρωση εκκρεμών συνεννοήσεων με τη ρωσική πλευρά και την άφιξή του στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι "η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική στις διεθνείς της σχέσεις", προσθέτοντας: "Θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτήν την πολιτική διεθνών ενεργειακών σχέσεων, διότι πιστεύουμε ότι έτσι εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας και η ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη και φυσικά η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας".

"Αυτήν την πολιτική αναδείξαμε και με την παρουσία μας στη Ρωσία, και αυτό το νόημα είχε η επίσκεψή μας στη ρωσική πρωτεύουσα" τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στη Ρωσία, με έμφαση στη συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας, επισήμανε: "Συνομολογήσαμε ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο, σε ένα νέο στάδιο στις ενεργειακές μας συνεργασίες και τις ενεργειακές μας σχέσεις, και να τις καταστήσουμε πολύ πιο ουσιαστικές και σε όσο το δυνατόν περισσότερους θα έλεγα τομείς".

"Ανοίγουμε μία νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο, πιστεύουμε ότι αυτό το κεφάλαιο θα είναι σε όφελος του ελληνικού και ρωσικού λαού και μπορεί να διαμορφώσει νέα θετικά δεδομένα στην περιοχή μας και την Ευρώπη" επισήμανε.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news