facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Εντοπίστηκε το κτίριο όπου δοκίμαζαν βόμβες Ξηρός και Πυρήνες

Σε έναν τοίχο από μπετόν που βρίσκονταν έξω από το χωριό Λουτρόπυργος σε σημαντική απόσταση από δρόμους και σπίτια για να μην είναι ορατοί ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του έκαναν τις τελικές δοκιμές για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το χώρο – που επελέγη γιατί έμοιαζε με το τοίχο της περίφραξης των φυλακών – την Δευτέρα 23 Μαρτίου έχοντας αναλύσει στοιχεία όπως συνομιλίες που είχαν καταγραφεί και έγγραφα που είχαν κατασχεθεί κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στα κρησφύγετα του Χρ. Ξηρού.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν παραγγελιών ειδικού εφέτη ανακριτή, εντοπίστηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου στον δήμο Νέας Περάμου Αττικής, πλησίον της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και ειδικότερα στο 29ο χιλιόμετρο., έξω από το χωριό Λουτρόπυργος, υπαίθριος χώρος με τοίχο από μπετόν, στον οποίο είχε πραγματοποιηθεί δοκιμή με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας η δοκιμή είχε γίνει ως προσομοίωση για την ανατίναξη του εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο σημείο φθοράς του τοίχου έγινε αυτοψία, συλλέχθηκαν ιχνοστοιχεία και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news