facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κατέθεσε αγωγή κατά του "Βήματος" ο Γ. Κατρούγκαλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με ανάρτησή του στο twitter, ενημέρωσε πως κατάθεσε αγωγή για το γνωστό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όπως είχε προαναγγείλει, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν.

Το επίμαχο δημοσίευμα ισχυριζόταν μεταξύ άλλων πως ο υπουργός «μπορεί να γίνει πλουσιότερος μόλις ψηφιστεί ο νόμος που έχει εξαγγείλει» για την επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απομακρυνθέντων υπαλλήλων, καθώς «έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», διασφαλίζοντας «προμήθεια 12% επί των ακαθάριστων ποσών», ενώ μάθαινε ότι... «εκλέγεται βουλευτής και ο πρωθυπουργός τον βάζει και στην κυβέρνηση», δηλαδή μεταξύ 26-27/01/2015.

Η αγωγή στρέφεται κατά της εφημερίδας και ζητά από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, τον διευθυντή Αντώνη Καρακούση και τον συντάκτη του άρθρου Βασίλη Χιώτη, συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.

Επίσης, όσον αφορά την αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν έχει κατατεθεί ακόμη, καθώς η εφημερίδα έχει δηλώσει την πρόθεση να επανορθώσει το δημοσίευμά της.



Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε ενημερώσει πως πέρασε από την ΚΕΝΕ (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή) ο νόμος «για ξήλωμα του μνημονίου, επιστροφή των διαθέσιμων,πλήρη εκδημοκρατισμό της διοίκησης».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news