facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κέρκυρα: Αγανακτισμένοι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών κατέλαβαν γραφεία του ΟΑΕΔ

Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα προχώρησαν, από το πρωί, οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, οι οποίοι επί πέντε χρόνια ζητούν απεγνωσμένα την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του οικισμού στις 176 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να μπουν στα σπίτια τους.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ (σ.σ. διαδέχθηκε ουσιαστικά την Εργατική Εστία στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα) και ζήτησαν από τον προιστάμενο της υπηρεσίας στην Κέρκυρα να ζητήσει από τα κεντρικά της υπηρεσίας ενημέρωση για το τι γίνεται με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας από τον Δήμο Κέρκυρας, τη ΔΕΥΑΚ και τον ΟΑΕΔ, για την προκήρυξη του έργου για το αποχετευτικό. Απαντήσεις ουσιαστικές από τα κεντρικά του οργανισμού δεν υπήρξαν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των δικαιούχων Αντριάνα Κοσκινά βάση αυτής της συμφωνίας ο Δήμος σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ θα αναλάβει την προκήρυξη του αποχετευτικού, ενώ θα γίνει τροποποίηση της αρχικής μελέτης, Το θέμα βέβαια θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που εκκρεμεί. Από την άλλη, οι δικαιούχοι ζητούν επιτακτικά να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει γίνει με την τροποποίηση της μελέτης, αφού όπως λένε αναγκάζονται να «παίζουν κρυφτό» με τον Δήμο, μην έχοντας καμία απολύτως ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμότητα υπάρχει και με τη ΔΕΗ καθώς για την επαρκή ηλεκτροδότηση των κατοικιών απαιτείται να περαστεί νέα παροχή ρεύματος από την Αλεπού.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία των οικιστών είχε δηλώσει (σ.σ. τον περασμένο Δεκέμβριο) ότι «εφόσον το έργο του αποχετευτικού προκηρυχθεί από το Δήμο, το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί η απαραίτητη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΕΔ για την προκήρυξη της δημοπρασίας». Τότε είχε ανακοινωθεί ότι ο αποχετευτικός αγωγός θα συνδεθεί με το βιολογικό Σιναράδων

corfutime

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news