facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συντριβή αεροπλάνου στη νότια Γαλλία

Συντριβή αεροπλάνου τύπου Airbus A320, το οποίο ανήκε στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, στη νότια Γαλλία, την Τρίτη το πρωί, επιβεβαίωσαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.
Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, μετέφερε 142 επιβάτες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U 9525.

TWITTER/@RT_COM

Το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, κοντά στην πόλη Ντιν (Digne).
Εκτός των 142 επιβατών, στο αεροσκάφος επέβαινε πλήρωμα έξι ατόμων, δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη προσωπικού καμπίνας.
Το σημείο της συντριβής του βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, ανάμεσα στις πόλεις Μπαρσελονέτ και Ντιν (Digne), εντός των ορίων του δήμου Μεολάν - Ρεβέλ, 100 χιλιόμετρα βορείως της Νίκαιας.
Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί.



Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι «δυστυχώς» οι 142 έως 150 επιβάτες της πτήσης, δεδομένων των συνθηκών του δυστυχήματος, είναι πιθανότατα νεκροί.
Σχετική δήλωση για τις συνθήκες του ατυχήματος, «οι οποίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ουδείς επέζησε της συντριβής», έκανε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ σχετική επιβεβαίωση υπάρχει πλέον και από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη στις 10.55 ώρα Ελλάδος, ενώ επικοινώνησε για να δηλώσει ότι διατρέχει κίνδυνο στις 11.47.
Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ενεργοποιήσει διυπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή του δυστυχήματος.
Σημειώνουν επίσης ότι η προσέγγιση στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολη και καλούν τους πολίτες να μην προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο και να μην δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.
Το σημείο βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.
Τα πτώματα των θυμάτων μεταφέρονται σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο το οποίο δημιουργήθηκε εκτάκτως σε κτήριο γυμνασίου στο χωρό Σεν Λεζ Αλπ.
naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news