facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Δεν άντεξε το ανάχωμα σε οικισμό των Σερρών-Επέμβαση του στρατού

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας Σερρών, καθώς το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού, φέρεται ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα, μετά το χθεσινό, αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αχινού Ανέστη Κεμανιτζόγλου, το ανάχωμα έχει ήδη υπερχειλίσει, ενώ αναμένονται δυνάμεις του στρατού προκειμένου να δημιουργήσουν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την περιφερειακή Ενότητα Σερρών, πρόχειρα αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι γεωργοκτηνοτροφικές κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής από τα ορμητικά νερά.

"Η κατάσταση σήμερα είναι δραματική" δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεμανιτζόγλου, ενώ επεσήμανε ότι ήδη η δημοτική αρχή προειδοποίησε τους αγρότες του δήμου να αποφύγουν τη διέλευσή τους στους αγροτικούς επαρχιακούς δρόμους, κοντά στον ποταμό.

"Ο όγκος του νερού που περιμένουμε δεν έχει φτάσει ακόμη στην περιοχή και ήδη ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση" είπε ο κ. Κεμανιτζόγλου.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτικά αναχώματα, παράκτια του Στρυμόνα, κατασκεύαζαν όλη τη νύχτα, σε τέσσερα σημεία που υπερχείλισε ο ποταμός, υπάλληλοι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Δημήρης Νότας, "μέχρι τις 6.00 το πρωί σκαπτικά μηχανήματα του δήμου κατάφεραν να επουλώσουν τις πληγές και να αποτρέψουν τον κίνδυνο καταστροφικών πλημμυρών στους οικισμούς Ψυχικό, Βαλτοτόπι και Παραλίμνιο Πεθελινό".

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, επισημαίνει πως η λίμνη Κερκίνη βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά τα 36 μέτρα και να αγγίζει τα 36,9. "Η λίμνη βρίσκεται σε τελικό οριακό σημείο, και δυστυχώς περιμένουμε πολύ νερό από τη Βουλγαρία" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "προσπαθούμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ελπίζω να τα καταφέρουμε".

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news