facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει «περίοδο χάριτος»

Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στο EuroActiv.gr ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Πρέπει να δείξουν ευελιξία και οι δύο πλευρές, τόνισε.

Το ερχόμενο τετράμηνο είναι κρίσιμο και χρειάζεται «ευελιξία» από όλες τις πλευρές, ώστε να τηρηθούν τόσο οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και να γίνει σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv.gr ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Σαράντη Μιχαλόπουλο για τις πρώτες εντυπώσεις από την νέα ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σούλτς απάντησε:

Οι εντυπώσεις μου είναι αυτές που θα είχα για κάθε νέα κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα σύνολο ανθρώπων που χρειάζεται κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί στο καθήκον της διακυβέρνησης. Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι αυτή η ‘’περίοδος χάριτος’’ δεν υπήρξε ποτέ για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών που ήλθαν αμέσως μετά τις εκλογές. Επομένως, υπήρξε λίγος χρόνος για τον Τσίπρα να γίνει από ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός της χώρας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους υπουργούς. Θα πρέπει πάντα να έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν μιλάμε για αυτή την κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το γεγονός ότι έχει λίγο χρόνο για την μετάβαση. Αυτό θα είναι σημαντικό, προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ενώ ταυτόχρονα, να διαμορφώσει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα αντανακλά την ψήφο του ελληνικού λαού.

Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα είναι κρίσιμοι για την τύχη των δεσμεύσεων της Ελλάδας και του σεβασμού της επιθυμίας των ψηφοφόρων. Ο κύκλος μπορεί να τετραγωνιστεί, με την προϋπόθεση ότι και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δείξουν κάποια ευελιξία. Αλλά προτού δειχθεί αυτή η ευελιξία, πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Και η εμπιστοσύνη θα επανέλθει μόνο εάν όλοι χρησιμοποιήσουν αυτό το 4μηνο παράθυρο ευκαιρίας εποικοδομητικά, εξετάζοντας ειδικά το πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία του Eurogroup ομαλά και γρήγορα. Γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για να εμφανιστούν νέα στοιχεία ή για λεκτικές διαμάχες.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news