facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Απάντηση Χατζηδάκη στις καταγγελίες Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν ένα εφεύρημα της προηγούμενης κυβέρνησης, που υπέκλεψε την υπογραφή του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα... Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Παρίσι και τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση εμπνεύστηκε την εργαλειοθήκη, για να περάσει συγκεκριμένες αλλαγές».

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη. Ήταν εφεύρημα του Χατζηδάκη, που υπέκλεψε την υπογραφή του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε ο πρωθυπουργός και προκάλεσε τις αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως ο κ. Χατζηδάκης, με πρόσχημα τον ΟΟΣΑ, επιχείρησε να εισαγάγει δράσεις, «βαφτισμένες» ως μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως «το κείμενο υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ, παρουσιάσαμε μαζί τη μελέτη».

Ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε το λόγο, επί προσωπικού, στη Βουλή και, μεταξύ των άλλων, υπενθύμισε στο σώμα ότι η σχετική μελέτη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΟΣΑ και ο καθένας μπορεί να δει ότι φέρει τον πρόλογο και την υπογραφή του κ. Γκουρία και αναφέρονται ονομαστικά τα στελέχη του ΟΟΣΑ που συμμετείχαν στη μελέτη.

Επίσης, υπενθύμισε στους βουλευτές ότι ο κ. Γκουρία είχε έρθει στην Ελλάδα και παρουσίασε στο υπουργείο Ανάπτυξης, μαζί με τον κ. Χατζηδάκη, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Αντιλαμβάνομαι, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, την προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει με τον ΟΟΣΑ, δεν περίμενα όμως ότι θα ερχόταν στη Βουλή ο πρωθυπουργός, για να πει τέτοιες ανακρίβειες.

«Εάν ισχύει αυτό, τότε ο ΟΟΣΑ είναι ένας οργανισμός που του επιβάλλουν τι να κάνει, άρα γιατί συνεργάζεστε μαζί του; Εγώ δεν περίμενα ότι θα με κατηγορούσε έτσι. Η μελέτη είναι στη δημοσιότητα και μπορεί να την βρει όποιος θέλει. Αφού δημοσιοποιήσετε το κείμενο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε να εξαπολύσετε επιθέσεις» κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news