facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η πρόταση του Βαρουφάκη: Φοιτητές και τουρίστες γίνονται "μυστικοί" εφοριακοί

Πολλή συζήτηση αναμένεται να προκάλεσει η τρίτη μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στην 11σελιδη επιστολή που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στη συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής ΦΠΑ.

O κ. Βαρουφάκης προτείνει να προσληφθούν μη επαγγελματίες ελεγκτές, αυστηρά για μικρά χρονικά διαστήματα, σε περιστασιακή βάση, (όχι περισσότερο από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική για να επαναπροσληφθούν) για να παριστάνουν, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών. Όπως τονίζει μάλιστα, θα είναι... καλωδιωμένοι, ωστόσο δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους και να βεβαιώνουν παραβάσεις. Όσα καταγράφουν, θα χρησιμοποιούνται από τις αρχές ως αποδεικτικά στοιχεία για την επιβολή προστίμων.

"Προσβλέπουμε ότι θα προέλθουν από όλες κοινωνικές ομάδες, πχ φοιτητές, oικιακοί βοηθοί ακόμα και τουρίστες σε περιοχές με υψηλή φοροδιαφυγή", επισημαίνεται στην επιστολή. Οι "μυστικοί" εφοριακοί θα πληρώνονται με την ώρα και θα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί, όπως σημειώνεται.



Στη μεταρρύθμιση αυτή ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς στη συνέντευξή του "στον ενικό" με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εφημερίδας «Αγορά» για την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.

"Στην Ελλάδα ζούμε...Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Εάν δεν υπάρξει κάποιος φόβος οποιουδήποτε πωλεί αγαθά ή υπηρεσίες, χωρίς αποδείξεις και χωρίς να εισπράττει τον ΦΠΑ και να τον αποδίδει, ένας φόβος ότι ο επόμενος πελάτης μπορεί να δουλεύει για την εφορία, αυτό το πρόβλημα δεν θα λυθεί" είπε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας: "Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε", είχε πει ο κ. Βαρουφάκης.

enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news