facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δεν άντεξε τον χειμώνα ο Σήφης ο κροκόδειλος

Δεν τα κατάφερε ο Σήφης ο Κροκόδειλος που όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα του βαρύ χειμώνα και χτες το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρός στο Φράγμα των Ποταμών όπου είχε βρεί καταφύγιο εδώ και αρκετούς μήνες ...

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο Cretalive o Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιών και Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κροκόδειλος εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά του φράγματος κοντά στο ρέμα του Πατσού χτες το απόγευμα. Το ερπετό εντόπισε ο φύλακας του φράγματος που ειδοποίησε τον ΟΑΚ.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΟΑΚ με επικεφαλής τον κ. Μαμαγκάκη καθώς και κτηνίατρος που διαπίστωσε ότι το ερπετό επέπλεε νεκρό.

Ο Σήφης είχε να δόσει σημεία ζωής σαράντα και πλέον ημέρες από τις 14 του Φλεβάρη που τελευταία φορά εντοπίστηκε ζωντανός.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΟΑΚ, του Δασαρχείου και επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετείχε στην επιχείρηση ανάσυρσης του ερπετού το οποίο θα μεταφερθεί στους χώρους του Μουσείου προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έζησε και κατέληξε στη λίμνη του φράγματος.

Όπως ανέφερε στο Cretalive και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χαρά Καριολάκη όλα δείχνουν πως το άτυχο ζώο έφυγε από ... φυσικά αίτια ωστόσο περισσότερα θα δείξουν οι εξετάσεις που θα διενεργηθούν από τους ειδικούς. Η ίδια ανέφερε πως στη συνέχεια οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε υγειονομική ταφή του ερπετού ενώ στη συνέχεια μετά την αποσύνθεση του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα πάρει τα οστά του προκειμένου να εκτεθούν στους χώρους του.

Πάντως το άτυχο ερπετό εξετάστηκε και από κτηνιάτρο που συμμετετείχε στην επιχείρηση για την ανάσυρση του. Σύμφωνα με τα ευρήματα το ερπετό βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη ενώ δεν είχε πάνω του σημάδια από τραυματισμό κάτι που ενισχύει την εκδοχή ότι το ζώο δεν άντεξε τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

cretalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news