facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τι απαντάει ο Κατρούγκαλος για την υπόθεση με τον Δήμο Λάρισας

Είχα κλείσει την εταιρεία μου, δεν με αφορά
Σε αρνητικό πρωταγωνιστή των τελευταίων δύο ημερών αναδεικνύεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έπειτα από δύο δημοσιεύματα-φωτιά.
Αναφορικά, πάντως, με την υπόθεση του Δήμου Λάρισας, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στο γραφείο του την υπόθεση να κάνει προσφυγή κατά του Δημοσίου για υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την υπόθεση ανέλαβε ένας πρώην συνεργάτης του σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε κλείσει την εταιρεία του εκείνη την περίοδο.
Ωστόσο, το επίμαχο έγγραφο έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, ενώ, η εταιρεία φέρεται να έκλεισε στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ, σε κάθε περίπτωση ο υπουργός είχε ήδη ορκιστεί.
Πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και σε αυτό απαντά ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να κλείσει η εταιρεία του και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησε μέχρι τις 17 Φλεβάρη.
Και ανακοίνωση από τον αναπληρωτή υπουργό
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κατρούγκαλος εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση του Δήμου Λάρισας σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2014 και τονίζει ότι «Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».
«Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του δήμου Λάρισας, ενώ είμαι υπουργός. Όπως προκύπτει όμως από απλή ανάγνωση της από 12/02/2015 υπ' αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξή μου σε υπουργό. 
Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2014 είχε ανατεθεί στη δικηγορική μου εταιρεία και σε μια άλλη δικηγόρο την Α.Λ. με την υπ' αριθμ. 682/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχουν των συμβάσεων αορίστου χρόνου, που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε προφανώς δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμμα.
Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».
Μαξίμου: Στηρίζουμε με τα μέχρι τώρα στοιχεία 
Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, συνεχίζουν να εκφράζουν την απόλυτη στήριξή τους στον Γιώργο Κατρούγκαλο.
Κυβερνητικές πηγές φέρεται να αναφέρουν χαρακτηριστικά «Με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει τίποτα και στηρίζουμε τον υπουργό».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news