facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τί λέει ο διοργανωτής του συνεδρίου για τη χειρονομία του Βαρουφάκη

"Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια; Ορίστε μία αναφορά για το τί συνέβη τον Μάιο του 2013 από τον συντονιστή της εκδήλωσης" αναφέρει στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης για την περίφημη χειρονομία με το δάχτυλο, παραθέτοντας την μαρτυρία του Σρέκο Χόρβατ.

Ο φιλόσοφος έγραψε στην γερμανική FAZ για τα διατρέξαντα, αφού τα γερμανικά ΜΜΕ βρήκαν και "σήκωσαν" το θέμα, υποστηρίζοντας πως ο Βαρουφάκης έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς και υποδαυλίζοντας τα "πάθη".

"Όλοι οι Γερμανοί θέλουν να το μάθουν: Σήκωσε ο Βαρουφάκης το μεσαίο δάκτυλο εναντίον τους;" αναφέρει ο κ. Χόρβατ.

"Όχι αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί μια και καλή. Ο Βαρουφάκης δεν έδειξε το δάκτυλο στους Γερμανούς. Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ, ο Βαρουφάκης έκανε αναφορά σε γεγονότα που συνέβησαν τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν είχε επιβαρύνει τους γερμανούς φορολογούμενους, ούτε με ένα ευρώ", σημειώνει.

"Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα έπρεπε τότε να κηρύξει στάση πληρωμών στους ιδιώτες πιστωτές, αντί να λάβει υπέρογκα δάνεια από τους ευρωπαίους εταίρους" αναφέρει επίσης. "Όμως η χειρονομία ερμηνεύτηκε σαν να έλεγε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στη Γερμανία" σημειώνει.

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως το βίντεο που προβλήθηκε στη γερμανική τηλεόραση έχει υποστεί μοντάζ και αρνήθηκε ότι έκανε τη χειρονομία αυτή. Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως έκανε την χειρονομία, αλλά... πήγαινε στις πιέσεις που δέχτηκε η Ελλάδα για να δανειστεί.

nooz

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news