facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Νέα επίθεση Σόιμπλε: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη που της είχαμε»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε όλη την εμπιστοσύνη που είχε αποκατασταθεί στο παρελθόν (με τους εταίρους της). Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορούσε να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν περιμένει πως η Αθήνα θα τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση να επιβάλει υψηλότερους φόρους στους εφοπλιστές.

«Ακόμη και μια κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την άποψή του ότι ο λόγος για τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι ότι η χώρα ζούσε στο παρελθόν πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητές της

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μόλις μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο ραντεβού της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Την περασμένη Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε και ο αυστριακός ομόλογός του Σέλινγκ είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία ο Β. Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά ότι «δεδομένου ότι η ευθύνη και η δυνατότητα της απόφασης για το τι θα συμβεί βρίσκεται μόνον στην Ελλάδα και δεδομένου ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουν οι υπεύθυνοι στην Αθήνα, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω βοήθεια μόνον εάν τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τους πιστωτές της. «Η Ευρώπη παραμένει πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει και να το επιτρέψει. Το πρόβλημα δεν λύνεται κάνοντας τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους», είπε με νόημα ο Β. Σόιμπλε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του ότι προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news