facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δεν καταδικάστηκε, δεν αθωώθηκε για το χαστούκι ο Κασιδιάρης

Σε παύση της ποινικής δίωξης του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλη οδήγησε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο, η οποία ήταν επεισοδιακή και γεμάτη διακοπές από τις προκλήσεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντας την πράξη του απλή σωματική βλάβη.

Ωστόσο, για να προκύψει καταδίκη για το αδίκημα αυτό θα έπρεπε η Λιάνα Κανέλλη να είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του, μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημέρα που είχε δεχτεί την επίθεση, πράγμα το οποίο η βουλευτής του ΚΚΕ δεν είχε πράξει.

Οι τραμπουκισμοί του χρυσαυγίτη βουλευτή που σόκαραν όλη την Ελλάδα έγιναν τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1. Τόσο η πρόεδρος της έδρας όσο και ο εισαγγελέας χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη και τόνισαν ότι θα έπρεπε ως άνδρας απέναντι σε μια γυναίκα να είχει ζητήσει συγγνώμη.

Ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι η συμπεριφορά του είναι καταδικαστέα, τόνισε όμως ότι οποιοσδήποτε άλλος να ήταν στη θέση του θα είχε παραφερθεί και δήλωσε ότι θα ζητήσει συγγνώμη μόνον εφόσον το πράξει πρώτη η Λιάνα Κανέλη.

Στις δηλώσεις της μετά τη δίκη, η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι "το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολτικής καταδίκης, στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια". "Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην ως πολιτική αγωγή όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση και αυτός είναι ο τυπικός λόγος για τον οποίο δεν καταδικάστηκε για την απλή σωματική βλάβη, παρότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε αυτό το αδίκημα" είπε η κ. Κανέλλη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, μάλιστα, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις πρόσφατες θέσεις της περί της εγκυρότητας νομοσχεδίων που πέρασαν χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: "Μια έκκληση κάνω σε όλους. Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό, τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά αν δεν παρίσταται η ΧΑ, ζωή σε λόγου σας".

"Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού και όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα, τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσιες που πρέπει" κατέληξε.

megatv

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news