facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Έκλεισε η Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Λόγω έλλειψης γιατρών σταμάτησε η λειτουργία της Αγειοχειρουργικής Κλινικής του... Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς ο μόλις ένας γιατρός που εργαζόνταν στη συγκεκριμένη κλινική είχε σπάσει κάθε ρεκόρ προσφοράς και εφημέρευε μόνος του ανελλιπώς επί 30 μέρες το μήνα, ξεπερνώντας στην ουσία τα όρια της ανθρώπινης σωματικής αντοχής!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθυντής της Αγειοχειρουργικής Κλινικής, καθηγητής,Μιλτιάδης Ματσάγκας: "Δυστυχώς δε γινόταν να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας της Κλινικής, κύρια για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να λειτουργήσει με ένα μόνο γιατρό!"

Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις στην Ήπειρο της κρίσης, όπου υποβαθσμίζεται περαιτέρω το... δημόσιο αγαθό της υγείας, καθώς μετά την απαξίωση της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη την ευρύτερη βορειοδυτική Ελλάδα και Νότιο Αλβανία, δεδομένης της γεωγραφικής έκτασης και της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής που καλύπτει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Είναι σαφές, ότι οι πολίτες της Ηπείρου, απαιτούν ισοπολιτεία και το δικαίωμά τους στο ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας και άμεσα θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες επίλυσης του προβλήματος. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι μετά την αναστολή λειτουργίας της Αγγειοχειρουργικής Μονάδας ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Φώτης Βάββας, προήδρευσε σε σύσκεψη με την συμμετοχή του διευθυντή της συγκεκριμένης Κλινικής Μιλτ. Ματσάγκα, των Διευθυντών του Χειρουργικού Τομέα και της Ιατρικής Υπηρεσίας, του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής ώστε να υπάρξουν κινήσεις σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο για επιπλέον θέσεις ΔΕΠ στην Αγγειοχειρουργική μονάδα. Κλείνοντας, να τονίσουμε, ότι πλέον η πιο κοντινή αντίστοιχη Κλινική είναι αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

epirusgate

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news