facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΕΕ: Η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία

Σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος για τα ζητήματα της Τουρκίας των Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση η οποία δημιουργείται στην ΑΟΖ, η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να περάσουν οι εμπλεκόμενες πλευρές σε συνομιλίες λύση του κυπριακού.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ παραδέχθηκε ότι οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας είναι τελματωμένες και ότι για να αναζωογονηθούν θα πρέπει να στηριχθεί η χώρα του σε δυο πυλώνες . Ο πρώτος είναι ο τεχνοκρατικός, που αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθεσίες και ο δεύτερος αφορά στους αξιωματούχους και ειδικότερα το θέμα της ενέργειας.

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ των Κύπριων Ευρωβουλευτών Ελένη Θεοχάρους και Κώστα Μαυρίδη με τον Τούρκο Πρέσβη για την παρουσία των τ/κ στο ευρωκοινοβούλιο. Οι δύο Κύπριοι ευρωβουλευτές, όταν ήγειρε το θέμα ο Τούρκος Πρέσβης, υπέδειξαν ότι οι τ/κ είχαν την ευκαιρία να έχουν παρουσία μέσω των ευρωεκλογών, αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι κατοχικές αρχές.

Η κ. Θεοχάρους τον ρώτησε, ποιο κράτος θα εκπροσωπούσαν αν έρχονταν εδώ, την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία θεωρείτε ως «εκλιπούσα»;


sigmalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news