facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Γαλλία: Θρίαμβος Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές

Θρίαμβος στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας για τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, και το κόμμα UMP, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα η γαλλική κεντροδεξιά έχει κερδίσει 66-70 στις 100 περιφέρειες κατά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας. 



Όλα αυτά, ενώ το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν έχει κερδίσει μόλις δύο περιφέρειες, ενώ οι σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ σημειώνουν σημαντική ήττα, χάνοντας πάνω από το μισό των 61 περιφερειών που είχαν κερδίσει κατά τον πρώτο γύρο.

«Απόψε, η Δεξιά κέρδισε καθαρά τις περιφερειακές εκλογές. Ποτέ, την Πέμπτη Δημοκρατία, η Δεξιά δεν είχε συγκεντρώσει ένα τέτοιο αποτέλεσμα», έγραψε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ετοιμάζει την επιστροφή του. 

Αναλυτικότερα, η Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξασφαλίσουν 66 ως 70 νομαρχιακά συμβούλια (από 41), σύμφωνα το exit poll του ινστιτούτου CSA που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. Οι Σοσιαλιστές του Ολάντ υπέστησαν βαριά ήττα, καθώς αναμένεται να χάσουν περίπου στους μισούς από τους 61 νομούς και τις επαρχίες που έλεγχαν, κερδίζοντας 27-31.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σημείωσε ότι τα αποτελέσματα που κατέγραψε το FN στις τοπικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν μια ένδειξη της συνεχιζόμενης αναταραχής στο γαλλικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Βαλς παραδέχθηκε τη νίκη του UMP και των κεντρώων συμμάχων του καθώς και ότι το PS έχασε πολύ έδαφος.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για την τόνωση των δημοσίων και των ιδιωτικών επενδύσεων τις επόμενες ημέρες.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news