facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βαλαβάνη: Όλη η περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το «πόθεν έσχες» της δίνει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη

«Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την έρευνα αναζήτησης των πόθεν έσχες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ ως κόμμα, με καλούν και πάλι «να δώσω εξηγήσεις». Η επιλογή μου να μην απαντήσω φαίνεται ότι ερμηνεύτηκε ως «αδυναμία» και αποθράσυνε περισσότερο. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εγκαλούν - στην καλύτερη περίπτωση - το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μου έχει ζητήσει να «φέρω τώρα τα λεφτά πίσω στη χώρα».
Θα δηλώσω, λοιπόν, για τελευταία φορά, ό,τι είχα ήδη πει όταν ξεκίνησε αυτή η επίθεση ένα χρόνο πριν: Όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις μου «πόθεν έσχες» στη Βουλή, όλη η κινητή κι ακίνητη προσωπική και οικογενειακή περιουσία μου βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στο εξωτερικό, περιέχει ένα ποσό μικρό, λιγότερο από το κόστος του πρώτου εξάμηνου ενός μεταπτυχιακού στην Αγγλία. Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να ελέγχουν πιο προσεκτικά τις πηγές τους;».

Τι έλεγε η ΝΔ

Ολα ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος είχε μεταφέρει τα χρήματά του στο εξωτερικό.

Η ΝΔ είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση :

«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως. Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει».

Κωνσταντινόπουλος: Να διαψεύσει ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό ή να παραιτηθεί

Είχε προηγηθεί, στα μέσα Φλεβάρη, η συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον ΣΚΑΪ, ο οποίος καλούσε τη Νάντια Βαλαβάνη να διαψεύσει ότι έχει βγάλει χρήματα ή να παραιτηθεί.

Οι δημοσιογράφοι σημείωσαν, τότε, ότι όταν η κ. Βαλαβάνη είχε ερωτηθεί για αυτό, είχε απαντήσει πως πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από την πώληση ξενοδοχείου. Ομως, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επέμεινε: «Είναι ανήθικο αν αυτό έχει συμβεί από οποιοδήποτε πολιτικό από οποιοδήποτε κόμμα».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news