facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο δήμος Κορυδαλλού ζητά να αλλάξει ο χώρος της δίκης της «Χρυσής Αυγής»

Στις 13.00 έχει προγραμματισθεί συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ Νίκου Παρασκευόπουλου με αντιπροσωπεία του Δήμου Κορυδαλλού με επικεφαλής τον δήμαρχο κ Σταύρο Κασιμάτη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπων του Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων με αίτημα να παρέμβει για μεταφορά της δίκης της «Χρυσής Αυγής» από το χώρο των φυλακών Κορυδαλλού σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού εξέφρασαν ομόφωνα με ψήφισμα τους όλοι οι συμμετέχοντες στην έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Κορυδαλλού και στην οποία συμμετείχαν βουλευτές όλων των κομμάτων της, εκτός της Χρυσής Αυγής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ Γιώργος Γαβρίλης, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Διδασκάλων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, της κίνησης «Δεν Ξεχνάμε», εκπροσωπώντας τους φίλους και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως επισημαίνεται στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες οι πτυχές και οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους καλούνται να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις «στη σκιά συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεων και αστυνομοκρατίας».

Ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης ανέφεραν ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές, προκειμένου να προστατεύσουν τους μαθητές.

Με το ψήφισμα ζητούν την παρέμβαση και του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Αριστείδη Μπαλτά αλλά και του Αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννη Πανούση.

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει την Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8 το πρωί συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη και Χρυσ.Σμύρνης (γήπεδο Προοδευτικής) και στη συνέχεια αντιφασιστική πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news