facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Παρασκευόπουλος: Δεν θα κατασχεθεί το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε - Η απάντηση του Ποταμιού

Κατηγορηματικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος διαψεύδει ότι έχει εκφράσει την βούλησή του να κατάσχει το κτίριο του Ινστιτούτου Γκαίτε, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Γερμανικού Δημοσίου, ενώ καταλογίζει στον Σταύρο Θεοδωράκη την διαστρέβλωση των θέσεων του.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «θεωρεί ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε».

Και φυσικά, «ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε διατύπωσε κάτι τέτοιο».

Η διαστρέβλωση των θέσεων του, σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του Σταύρου Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης «διαρροής», την οποία ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει».

Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες μπορούν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο».

Σχόλιο από Το Ποτάμι

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αντί να αναλογισθεί τη ζημιά, που προκάλεσαν στη χώρα οι δηλώσεις του σε σημείο, που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημόσια αποδοκιμασία, ζητάει και τα ρέστα.

» Ομως όλοι στην Ελλάδα θυμούνται τι είπε στη Βουλή στις 11 Μαρτίου, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης γερμανικών ακινήτων στην Ελλάδα: “Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της”.

»Η γερμανική περιουσία στην Ελλάδα, ως γνωστόν, περιλαμβάνει το Ινστιτούτο Γκαίτε, τη Γερμανική Σχολή και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τις επόμενες μέρες παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, όχι μόνο δεν άλλαξε ρότα αλλά σε κλίμα εθνικιστικού οίστρου, έδωσε μπαράζ συνεντεύξεων για να επαναλάβει τις απειλές: “Έχουμε μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και ασφαλώς εγώ μπορώ να την υπογράψω…και βεβαίως έχω τη βούληση να την υπογράψω, εκτός από την θεσμική δυνατότητα”.

»Είχε τη βούληση, λοιπόν, να προχωρήσει σε κατασχέσεις! Αυτό ακριβώς θύμισε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας ότι μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού όλοι -και ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος- ελπίζουμε “να κατάλαβαν τι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον”.

»Ο υπουργός αντί να δεχθεί την ήπια σύστασή μας, εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για “διαστρέβλωση”. Είναι προφανές ότι η δημόσια αποδοκιμασία από τον κ. Τσίπρα χθες στο Βερολίνο τον φέρνει σε δυσχερή θέση. Αντί να επιτίθεται στο Ποτάμι όμως, θα ήταν καλύτερο να σιωπήσει δείχνοντας έτσι ότι κατάλαβε το λάθος του» απάντησε Το Ποτάμι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news