facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: Σε οριακό σημείο ο στραγγαλισμός της οικονομίας

Σε οριακό σημείο έχει ήδη φτάσει ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Επένδυση» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή «νεοαποικιακό» εκβιασμό που ασκείται σε βάρος μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα, «μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υλοποιηθούν με καθυστέρηση ορισμένες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης λόγω των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις αποτελούν ενιαίο προοδευτικό και συνεκτικό σύνολο, του οποίου οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο» δηλώνει και επισημαίνει ότι τα κατεστημένα κέντρα της Ευρώπης δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν το ζωντανό προοδευτικό πείραμα που ξεκίνησε στη χώρα μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας δεν θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά θα ανασυγκροτηθούν υπό δημόσιο έλεγχο, για το λιμάνι του Πειραιά τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της κυβέρνησης ενάντια στην πώλησή του, ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΣΕ επίσης δεν πωλείται, ενώ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Ακόμη, προαναγγέλλει ότι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη Βουλή θα κατατεθεί και η ρύθμιση για την ακύρωση των «απαράδεκτων», όπως τις χαρακτηρίζει, πρόσφατων αυξήσεων στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ σε «συμπαιγνία» με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, σημειώνει πως το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει άμεσα και τις τελικές του προτάσεις προκειμένου να υπάρξουν εύλογα και δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας από τη διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news