facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ποιοι γνώριζαν για τη «βόμβα» του Βήματος για τον Γ. Κατρούγκαλο;

Σύμπτωση; Ή μήπως κάποιοι στη Ν.Δ. γνώριζαν για το δημοσίευμα στο «Βήμα» για τον Γ. Κατρούγκαλο πριν αυτό κυκλοφορήσει; Ας δούμε τα γεγονότα.

Την Πέμπτη συνεδρίαζε επί μακρόν από κοινού η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο οποίο περιλαμβανόταν και το άρθρο 24 περί του ΤΑΙΠΕΔ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ξεκινούν οι αιτιάσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα από τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το ρόλο του γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρο Σαγιά, αναφορικά με την δικηγορική του ενασχόληση σε υπόθεση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ».

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στην υπόθεση της ENERGA, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη, να υπενθυμίζει ότι η τότε κυβέρνηση και ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέστησαν στη δίκη, ενώ ρωτούσε ποιος ήταν δικηγόρος της εταιρείας (δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ήταν ο Μάκης Βορίδης). Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Μ. Βορίδη, ο οποίος ξεκίνησε να απαντά. Κατά τη διάρκεια της απάντησής του ανέφερε «υπερασπίζομαι τους βουλευτές δικηγόρους να δικηγορούν και να αναλαμβάνουν υποθέσεις».



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Φίλης παρενέβη εκτός μικροφώνου και επισήμανε ότι όταν ο Μ. Βορίδης ανέλαβε την υπόθεση ήταν υπουργός. Ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε ότι «όταν κάποιος είναι υπουργός έχει υποχρεωτική αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος», με τον Νίκο Φίλη να ανταπαντά σε μορφή ερώτησης «το γραφείο του;».

Εκείνη τη στιγμή υπήρξε αναστάτωση από όλες τις πλευρές με τον Μάκη Βορίδη να λέει χαμογελώντας «προσέξτε τώρα, προσέξτε κ. Φίλη». Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε «προσέξτε, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις» και άλλα ακατάληπτα. Ο δε Μάκης Βορίδης προσπαθούσε χαμογελώντας να ηρεμήσει τον Αδ. Γεωργιάδη λέγοντάς του: «Όχι ακόμα Άδωνι, μη ρε παιδί μου, κάτσε φρόνιμα, σιγά σιγά».

Όλες αυτές οι αναφορές θυμίζουν κάπως την υπόθεση του Γ. Κατρούγκαλου που ανέδειξε το «Βήμα». Αν όμως υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το αν γνώριζαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, τότε αυτός ο ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα.

Οι δυο πολιτικοί βγήκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά το επεισόδιο από τη συνεδρίαση και συμμετείχαν σε ουκ ολίγα «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους. Οι εκπρόσωποι των μέσων τους ρωτούσαν γιατί ο Μάκης Βορίδης συγκρατούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Η απάντησή τους ήταν χαρακτηριστική: «Το Σάββατο θα σκάσει "βόμβα". Θα τα διαβάσετε».

Εν τέλει η «βόμβα» αφορούσε την δικηγορική δραστηριότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο...

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news