facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης

Την εκτίμηση ότι εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, διατυπώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Είπε ακόμη ότι «κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης» και πως αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στη συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο, ο Π. Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια πορεία πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία» αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει:

«Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση εντός της ευρωζώνης, αλλά η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι να πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες».

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Ερωτηθείς σχετικά με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλγκανγκ Σόιμπλε ο κ.Καμμένος απάντησε: «Δεν κατανοώ γιατί στρέφεται εναντίον της Ελλάδας καθημερινά με νέες δηλώσεις. Είναι σαν έναν ψυχολογικό πόλεμο και ο Σόιμπλε δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με τις ενέργειες αυτές».

«Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός ευρωζώνης»

Ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρέπει να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς εκείνη εξελέγη από τον ελληνικό λαό. Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, κατηγόρησε το Βερολίνο ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και προσέθεσε: «... κάποιοι πραγματικά θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός της ευρωζώνης».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε και το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, υπογραμμίζοντας ότι «ο χρυσός που οι ναζί μετέφεραν στο Βερολίνο από την Αθήνα αξίζει πολλά χρήματα. Εμείς αναμένουμε να αποζημιωθούμε από αυτό, όπως επίσης και από το αναγκαστικό δάνειο και την καταστροφή των αρχαιολογικών μνημείων».

Υπονόησε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να υποδέχεται πρόσφυγες στην περίπτωση που «εκδιωχθεί» από την ευρωζώνη.

«Τότε οι συμφωνίες δεν θα έχουν καμία αξία, δεν θα υπάρχουν συνθήκες, τίποτα. Δεν θα είμαστε πια υποχρεωμένοι να δεχόμαστε πρόσφυγες ως χώρα υποδοχής. Οιοσδήποτε θέλει να μας οδηγήσει εκτός ευρωζώνης θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό».

Ο ίδιος εξάλλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα χάνει πολλά χρήματα εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση και προσέθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την ΕΕ.

«Ειδάλλως εμείς δε μπορούμε και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, που το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν την οικονομία μας».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news