facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η επιστολή Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ με τις 7 μεταρρυθμίσεις

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην επιστολή που έστειλε σήμερα το πρωί στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρει πιο αναλυτικά τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Στο νέο έγγραφο του υπουργού Οικονομικών αναφέρονται τα 6 σημεία που είχε στείλει στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση συν ένα ακόμα για «άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών».

Τα 7 σημεία της επιστολής Βαρουφάκη

1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό.

3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το χρονικό της αποστολής της νέας επιστολής

Η αποστολή της νέας επιστολής Βαρουφάκη έγινε γνωστή από Ευρωπαίο αξιωματούχο, που δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: «Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά τη συνεδρίαση του τελευταίου Euro Working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας. Ο κ. Σπίγκελ ανέφερε μάλιστα πως στην επιστολή Βαρουφάκη υπάρχουν 7 σημεία μεταρρυθμίσεων, αντί για έξι όπως ήταν αρχικά, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών υποστήριζαν αρχικά πως τα σημεία παραμένουν έξι, απλώς ένα από αυτά -χωρίς να διευκρινίζεται ποιο- έχει σπάσει στα δύο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news